Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

courgette-geitenkaas brood 3 - puur homemade

Receptenruil Juli! Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de negende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van dayenne’s foodblog. Lees meer

Amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam

Kaneelmuffin met rode bessen-aardbeienjam & geitenkwark- Puur Homemade

Deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam, had ik gemaakt voor de paasbrunch van vandaag. Helaas zaten we allemaal al best vol, dus heb ik er een wat later op de dag gegeten.

Ik vind deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam naast de blueberry cheesecake en de mini tulbandjes, een van de grootste successen van dit weekend. Ik heb ook al meteen door deze recepten nieuwe ideeën voor recepten gekregen. Wat is koken en bakken toch leuk! Helemaal als je er ook nog enthousiaste reacties bij krijgt! Lees meer

Kokos fudge

receptenruil Kokosfudge - Puur Homemade

Receptenruil april! mmm… kokos fudge!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de zesde receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de Paleo witte chocolade. Ik heb het kokos fudge genoemd.

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Paleo made simple.

Paasbrood met pistachenoten

PAASbrood 3 - Puur Homemade

Dit is iets waarvan ik vind dat dit echt niet kan ontbreken met Pasen. Paasbrood. Vandaag besloot ik een heerlijke variant te maken van mijn eigen eerder gemaakte recept met de kerst.

Op een één of andere manier vind ik pistachenoten erg passen bij Pasen, dus bedacht ik, dat dat wel lekker zou zijn om dat in het paasbrood te verwerken. Ik vind het zelf echt heerlijk geworden. Heb vanmiddag al heerlijk zitten smullen ervan met de visite. Het viel erg in de smaak. De rest bewaar ik lekker voor bij de brunch op eerste paasdag. Maar ook heerlijk gewoon na de Pasen Lees meer

Raw chocolade pompoen-, zonnebloempitten & moerbei

Raw chocolade met Pompoen,zonnebloem en zwarte moerbei 2 - Puur Homemade

Raw Chocolade maak ik elke week een beetje in voorraad. Ik varieer elke keer weer, met zaden en pitten waar ik zin in heb. Deze combinatie was ook weer overheerlijk! Raw chocolade pompoen-, zonnebloempitten & moerbei.

Ik heb de voorkeur zelf, om een heel dun laagje chocolade te gieten in een bak met bakpapier en daarover de zaden en noten en gedroogd fruit te strooien. Ik vind een dunne plak chocolade lekker en ziet er ook super uit.

Lees meer

Paarse boerenkoolchips

Paarse boerenkool 1 Puur HomemadePaarse boerenkoolchips 2 - Puur Homemade

Fantastisch!!! Super thuiskomen. Gisteren werd ik verblijd met een tas vol paarse boerenkool! Het hing aan de deurknop van mijn “buurman”! Besloot meteen, dan ga ik nu boerenkoolchips maken! Paarse boerenkoolchips. En lekker!!!

Het grappige van paarse boerenkool is dat als je het kookt, gewoon weer groen is, dus ik dacht mij benieuwen hoe het is als ik er chips van maak. Moet zeggen het is groener, maar wel nog een beetje paars.

Lees meer

Clafoutis rode bes

Clafoutis rode bes - Puur Homemade

Wat ik al eerder zei, clafoutis maak ik al heel lang en is eigenlijk het eerste recept wat ik ooit maakte qua taart. Een clafoutis rode bes daarintegen had ik nog nooit gemaakt. En ik vind het heerlijk, dat zure met dat zoete van de amandel.

Inmiddels is het basisrecept wel iets veranderd, durf ik ook veel te variëren. Voeg ik er dus ook amandelmeel aan toe, of soms ander meel. Hazelnootmeel is ook superlekker. Bedenk me nu ik dit typ meteen weer een variant! Lees meer

Kaasstengels kummel

Hartige kaastengels kummel- Puur Homemade

Ik had van het weekend een borrel, en ik dacht ik ga eens kaastengels maken. Twee varianten. Kaasstengels zwart sesamzaad en kaasstengels kummel. Een heerlijk recept, waar je oneindig mee kunt variëren.

Het basisrecept van de kaasstengels heb ik uit het boek Lekker lang jong. Ik kan echt iedereen aanraden het boek te kopen. Ik heb er een extra ei bijgedaan, want ik vond het erg snel uit elkaar vallen. Heb besloten twee verschillende te maken. Toen ik bij de molen in Santpoort bij mij vlak in de buurt, boekweitmeel ging kopen, zag ik ook kummel staan en dat vind ik zo lekker, dacht ik neem het mee. Niet wetende wat ik er nog mee ging maken. Tijdens het maken van dit recept bedacht ik me: “ Ik kan wel ook deze stengels maken met kummel!” De stengels zijn gemaakt van havermout. Havermout of havervlokken kan ik bijna niet meer zonder. Ik vind het zo heerlijk, en het is ook erg gezond!

Lees meer

Kaasstengels zwart sesamzaad

Kaasstengels zwart sesamzaad- Puur Homemade

Ik had van het weekend een borrel, en ik dacht ik ga eens kaastengels maken. Twee varianten. Kaasstengels zwart sesamzaad en kaasstengels kummel. Een heerlijk recept, waar je oneindig mee kunt variëren.

Het basisrecept van de kaasstengels heb ik uit het boek Lekker lang jong. Ik kan echt iedereen aanraden het boek te kopen. Ik heb er een extra ei bijgedaan, want ik vond het erg snel uit elkaar vallen. Heb besloten twee verschillende te maken. Zwart sesamzaad evenals wit sesamzaad heb ik eigenlijk altijd in huis. Dus hoefde niet speciaal op pad. Tijdens het maken van dit recept bedacht ik me: “ Ik kan wel ook deze stengels maken met kummel! De stengels zijn gemaakt van havermout. Havermout of havervlokken kan ik bijna niet meer zonder. Ik vind het zo heerlijk, en het is ook erg gezond! Lees meer

Clafoutis blauwe bessen

Clafoutis blauwe bessen

Clafoutis was ongeveer het eerste recept wat ik maakte al zoet zonder suiker en dan met bananen. Ik vond het heerlijk en zette in mijn omgeving een ware clafoutis-rage in. Allerlei varianten maakte ik. Voor mijn verjaardag dus naast de brownies ook een clafoutis blauwe bessen.

Ontzettend lief was dat mijn collega’s voor de middag bij de thee op mijn verjaardag ook nog dingen gebakken hadden, waarvan ook nog een clafoutis blauwe bessen. En zo lief, de bessen lagen in het cijfer 40. Echt top, en zo tof dat mijn omgeving en zelfs op mijn werk mensen de moeite doen om voor mij iets te maken wat ik mag eten en goed voor mij is. Doet me ontzettend veel. Lees meer