Clafoutis rode bes

Clafoutis rode bes - Puur Homemade

Wat ik al eerder zei, clafoutis maak ik al heel lang en is eigenlijk het eerste recept wat ik ooit maakte qua taart. Een clafoutis rode bes daarintegen had ik nog nooit gemaakt. En ik vind het heerlijk, dat zure met dat zoete van de amandel.

Inmiddels is het basisrecept wel iets veranderd, durf ik ook veel te variëren. Voeg ik er dus ook amandelmeel aan toe, of soms ander meel. Hazelnootmeel is ook superlekker. Bedenk me nu ik dit typ meteen weer een variant! Lees meer

Clafoutis blauwe bessen

Clafoutis blauwe bessen

Clafoutis was ongeveer het eerste recept wat ik maakte al zoet zonder suiker en dan met bananen. Ik vond het heerlijk en zette in mijn omgeving een ware clafoutis-rage in. Allerlei varianten maakte ik. Voor mijn verjaardag dus naast de brownies ook een clafoutis blauwe bessen.

Ontzettend lief was dat mijn collega’s voor de middag bij de thee op mijn verjaardag ook nog dingen gebakken hadden, waarvan ook nog een clafoutis blauwe bessen. En zo lief, de bessen lagen in het cijfer 40. Echt top, en zo tof dat mijn omgeving en zelfs op mijn werk mensen de moeite doen om voor mij iets te maken wat ik mag eten en goed voor mij is. Doet me ontzettend veel. Lees meer

Raw chocolade met pecannoten & pitten

Raw Chocolade met pecannoten & pitten - Puur Homemade

Raw chocolade maken is niet moeilijk. Ik maak het echt elke week en elke keer weer een andere variant. nu dus raw chocolade met pecannoten & pitten.

Ik heb al eerder een recept geplaatst voor chocolade maar dan met kokosolie. Deze chocolade heb ik gemaakt met Organic cacao butter. Is best wel erg duur, dus kunt het ook doen met het andere recept wat ik hierop heb staat. Deze Raw chocolade heeft naar mijn idee wel echt een lekkerdere smaak. Ben je benieuwd naar het recept daarvan klik hier. Lees meer

Amandel-perencake

receptenruil Amandel-perencake 1 - Puur Homemade

Receptenruil februari! Alweer de 4e keer!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de vierde receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de herfstachtige amandel-appelcake waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Het is een amandel-perencake geworden.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Ge-zonder. Lees meer

Brownie courgette-pecannoot

Brownie courgette-pecanoot 2- Puur Homemade

Grappige is dat ik eigenlijk al zo lang al geen chocolade had gegeten, dat ik er eigenlijk helemaal geen behoeft meer aan had. Een echte zware chocoladesmaak eigenlijk niet voor mij was weggelegdmaar ik moet eerlijk zeggen, deze brownie courgette-pecannoot vind ik zo lekker, bijna niet te stoppen.

Sinds ik de raw cacao heb uitgevonden en gelezen heb in De voedselzandloper dat elke dag een beetje supergezond is, maak ik er zelf van alles mee. Ik een echte pure chocolade fan geworden. Ook bij de gastkokavond bij Nurks in de Haarlemmerhout was iedereen erg enthousiast. over de brownie. daar maakte ik hem met walnoten. Lees meer

Kaneelkrakelingen

pompoenkrakelingen - puurhomemmade

Dit is een variant op het recept wat ik maakte voor Nurks. Toen maakte ik ze in rondjes. Tijdens het maken van die koekjes bedacht ik deze variant: kaneelkrakelingen. Een koekje met jeugdsentiment.

Het oorspronkelijke recept, het pompoenkoekje komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan! Lees meer

Walnoot-wortelcake

wortelcake Nurks - Puurhomemade
Zelf vind ik wortelcake heerlijk! De walnoot-wortelcake was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. De proeverij op basis groente en fruit, bestond uit een banaan-chocoladebonbon, pompoenspeculaaskoekje en walnoot-wortelcake.

Een paar jaar geleden zou ik gedacht hebben, wortelcake: ik weet het niet. Nu vind ik zelfs de smaak van deze cake al zoet. Echt zo byzonder hoe je smaakpapillen veranderen als je geen echte suiker meer eet. Wil dit recept ook nog een keer met bieten of pompoen maken. Lijkt me ook echt lekker.

Lees meer

Pompoen-speculaaskoekjes bij NURKS


Pompoen-kaneelkoekjes - Puur Homemade

Het pompoen-speculaaskoekjes was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. Het is een heerlijk recept op basis van groente. Pompoen geeft een zoetige smaak, en met de rozijntjes en de pecannoten een heerlijke combinatie. 

Zelf maak ik deze koekjes best vaak. Voor nurks heb ik het recept gemaakt met pecannoten en speculaaskruiden, maar het oorspronkelijke recept komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan.  Lees meer

Clafoutis met Conference peren

Clafoutis met Conference peren - Puur Homemade

Vandaag was mijn thuiswerkdag. Ik zag die bananen liggen vanochtend…toen ik beneden kwam. Die moesten echt op! Ik dacht, ik maak even een clafoutis met Conference peren, want die waren ook goed rijp.

Ik vind dit zo superrecept. Zo klaar! En die geur in huis is ook nog heerlijk.  Dat was smullen vandaag bij de thee. Vanmiddag een stuk en vanavond zelfs twee. Is toch fijn zo verantwoord snoepen. Mijn dag kan nu al niet meer stuk! Lees meer