Amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam

Kaneelmuffin met rode bessen-aardbeienjam & geitenkwark- Puur Homemade

Deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam, had ik gemaakt voor de paasbrunch van vandaag. Helaas zaten we allemaal al best vol, dus heb ik er een wat later op de dag gegeten.

Ik vind deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam naast de blueberry cheesecake en de mini tulbandjes, een van de grootste successen van dit weekend. Ik heb ook al meteen door deze recepten nieuwe ideeën voor recepten gekregen. Wat is koken en bakken toch leuk! Helemaal als je er ook nog enthousiaste reacties bij krijgt! Lees meer

Chocolademousse met kokos en rood fruit

Chocomousse met kokos en rood fruit 5- Puur Homemade

Ik had echt zin in chocolademousse. En omdat het vandaag Tweede Paasdag is en we verder niks hadden, had ik tijd om het even te maken vanochtend. Het werd chocolademousse met kokos en rood fruit.

Dat ik zin had in chocolademousse is best bijzonder voor mij. Meestal ben ik echt meer van frisse smaken. Dat was heerlijk smullen na het eten! Echt makkelijk te maken en nog gezond ook!;-). Voor de pasen of een andere gelegenheid superleuk om de chocolademousse met kokos en rood fruit te serveren als friandise op een amuselepel. Lees meer

Kokos fudge

receptenruil Kokosfudge - Puur Homemade

Receptenruil april! mmm… kokos fudge!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de zesde receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de Paleo witte chocolade. Ik heb het kokos fudge genoemd.

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Paleo made simple.

Mini tulbandje met vers fruit

Mini-Tulbandjes 6 - Puur Homemade

Eerste Paasdag! Ik ga in de middag mezelf verwennen met een mini tulbandje met vers fruit.. Ik heb begrepen dat het heerlijk weer wordt, de zon schijnt al fijn naar binnen, dus ik ga in de middag genieten van de tuin, kopje thee en iets lekkers erbij. In de ochtend eerst paaseieren zoeken en gezellig ontbijten.

Ik kwam deze vormpjes tegen bij de Xenos voor 1,49 per stuk. Was meteen verliefd op ze. Te leuk zo een klein tulbandje. Ik wilde daar echt iets mee maken deze paasdagen. Ik had met de kerstdagen zelf een recept bedacht voor een tulband, dus die heb ik als basis genomen. Ik heb kastanjemeel gebruikt in deze tulbandjes. Kastanjemeel vind ik heerlijk en heeft van zichzelf al een zoetige smaak. Ze zijn super gelukt en ook nog heel uit de vorm! Het is zo net een klein gebakje zo met het verse fruit. Mmm..dat wordt smullen vanmiddag in het zonnetje. Lees meer

Paasbrood met pistachenoten

PAASbrood 3 - Puur Homemade

Dit is iets waarvan ik vind dat dit echt niet kan ontbreken met Pasen. Paasbrood. Vandaag besloot ik een heerlijke variant te maken van mijn eigen eerder gemaakte recept met de kerst.

Op een één of andere manier vind ik pistachenoten erg passen bij Pasen, dus bedacht ik, dat dat wel lekker zou zijn om dat in het paasbrood te verwerken. Ik vind het zelf echt heerlijk geworden. Heb vanmiddag al heerlijk zitten smullen ervan met de visite. Het viel erg in de smaak. De rest bewaar ik lekker voor bij de brunch op eerste paasdag. Maar ook heerlijk gewoon na de Pasen Lees meer

Blueberry cake!

Blueberrycake 6 - Puur Homemade

Ik had afgelopen zondag besloten een rustige zondag te houden. Rustig voor mijn doen dan. Zitten is nog steeds niet echt mijn ding. Toen ik mijn ontbijtje maakte keek ik naar de fruitschaal, waar toch wel wat bananen op lagen. Die moesten echt op. Normaal flans ik dan even snel een clafoutis in elkaar, of vries ik ze in om er later ijs van te maken, maar nu dacht ik wat zal ik eens maken. Het werd een blueberry cake.

Ik wilde graag gebruik maken van mijn nieuwe gekochte vorm om een krans te maken. Ik dacht als ik nou eens een hele grote clafoutis maak, maar dan net een beetje anders. Ik wilde eigenlijk, dat het meer een cake zou worden en iets kleffer. Ik ben dol op kleffe cake. Ik was trots toen ik de blueberry cake uit de oven haalde.

Lees meer

Raw chocolade pompoen-, zonnebloempitten & moerbei

Raw chocolade met Pompoen,zonnebloem en zwarte moerbei 2 - Puur Homemade

Raw Chocolade maak ik elke week een beetje in voorraad. Ik varieer elke keer weer, met zaden en pitten waar ik zin in heb. Deze combinatie was ook weer overheerlijk! Raw chocolade pompoen-, zonnebloempitten & moerbei.

Ik heb de voorkeur zelf, om een heel dun laagje chocolade te gieten in een bak met bakpapier en daarover de zaden en noten en gedroogd fruit te strooien. Ik vind een dunne plak chocolade lekker en ziet er ook super uit.

Lees meer

Clafoutis aardbei-rode bes

Clafoutis aardbei-rode bes - Puur Homemade

Vandaag is de dag voor mijn Moestuinplan DEEL 3! Dit echt leukste onderdeel van dit weekend! Ik besloot nog even een Clafoutis aardbei-rode bes te bakken, om mee te nemen. Het blijft een succes recept, wat echt velen lusten. Dit recept is mijn manier om met bananen, die ik normaal allang zou hebben weggegooid, nog iets te maken. Mijn moestuin-buurvrouwen Tres en Corine zijn er morgen ook. Dus die lusten vast een stukje van de Clafoutis aardbei-rode bes.

Ik ga zo al vroeg op pad met de fiets naar de moestuin met Nienke en mijn twee logeetjes. Allemaal op hun eigen fiets, dan kunnen ze lekker daar op op de tuin fietsen. Ze hebben allemaal ook eigen handschoentjes om in de tuin te werken. En een bakje met vergrootglas om diertjes in te stoppen en te bekijken.

Lees meer

Pecannoten-Chocoladekoek

Pecannoten-Chocoladekoek - Puur Homemade

Ik had vanochtend opeens zin om toch te bakken. Ondanks dat ik mezelf had gezegd: Dit weekend ga ik niet bakken, ik stop al mijn tijd in de moestuin. Het begon toch te kriebelen. Ook omdat ik zo vroeg beneden was. Dus ik besloot deze pecannoten-chocoladekoek te maken. En dit recept is ook nog 100% Paleoproef!

Een tijdje gelden zag ik dit recept ergens voorbij komen. Had vanochtend eigenlijk iets anders in mijn hoofd om te gaan maken, maar daar had ik helaas niet alles voor in huis. Dus die maak ik van de week nog wel. Opeens dacht ik aan dit recept. Meost even nadenken waar ik het had gezien. Heb het opgezocht om te kijken of ik voor deze wel alle ingrediënten in huis had. Het recept komt van de site paleomadesimple. Ik heb het een klein beetje aangepast.  Lees meer

Raw cheesecake framboos! Surprice!

Raw cheescake framboos 4- Puur Homemade

1 maart werd nienke al weer 6 jaar.  Naast de grote traditionele taart met marsepein die we elk jaar hebben, met een bepaald figuur wat nienke mag kiezen elk jaar, wilde ik toch ook een taart maken zonder geraffineerde suiker, koemelk en tarwe. Dat werd een raw cheesecake framboos.

De tradionele taart, het was tenslotte feest. Een zoete taart met marsepein werd dit jaar een ‘frozen’taart. Naar aanleiding van de nieuwste Disneyfilm ‘Frozen’. Een geweldige film waar we samen super van hebben genoten. Dat is iets wat jullie niet van mij weten maar ik ben een ware Disney-fan. Elke nieuwe film wil ik zo graag zien, en hebben ook alle films op DVD. Wat gaat de tijd toch snel.Kan niet wachten totdat we hem thuis kunnen gaan kijken. Ongelooflijk dat ze alweer 6 is. Ik herinner me het als de dag van gisteren. Lees meer