Boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten

Boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten 2- Puur Homemade

Door de vele vragen over vervangen van melen n.a.v. het boekweit-quinoabrood, kreeg ik het idee om het quinoameel te vervangen door kikkererwtenmeel. Wilde ook graag het brood een keer maken zonder gist. Ben erg trots op het resultaat van dit boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten.

Kreeg ook de vraag waarom ik vaak voor deeg een combinatie maakte van quinoameel en boekweit. Dat is omdat ik in het begin toen ik broden ging bakken zonder gluten, ik erg moest wennen aan de smaak van boekweit. Daarom kwam ik op het idee om de helft te vervangen door quinoameel. Quinoa bevat geen qluten, in een pseudograan, en heeft een lekkere smaak vind ik. Momenteel probeer ik ook quinoa te minderen, dus had vandaag helemaal zin om een variant te bedenken en te maken. Lees meer

Boekweitpastasalade met pistachenotenpesto

Boekweitpastasalade

Voordat ik over ging op glutenvrij eten at ik deze lauwwarme salade wel vaak met volkorenpasta. Makkelijk voor de volgende dag een restje mee naar het werk voor de lunch. Boekweitpastasalade met pistachenotenpesto, een toprecept, voor zowel avondeten als lunch. 

Nu dacht ik ik kan het wel weer eens eten, maar het werd net even anders: want gebruikte mijn zelfgemaakte boekweitpasta. .Ik vond het altijd heerlijk. Ook met verjaardagen. Ik hou ervan om te koken al jaren, dus ook al jaren kook ik met mijn verjaardag ook voor iedereen die wil blijven eten. Binnenkort( 6 febr) wordt ik 40 en ik had besloten, ik ga een feestje geven en ik ga koken helemaal Puur Homemade style.

Lees meer

Pistachenotenpesto

pistachenotenpesto - Puur Homemadepistachenotenpesto - Puur Homemade

Deze Pistachenotenpesto is eigenlijk altijd een succes. Ik maak altijd meer zodat ik het ook lekker op mijn zelfgebakken boekweitbrood smeer. Lekker met een tomaatje en een ei. Heerlijk in de (boekweit)pastasalade!

Deze pistachenotenpesto heb ik nu met pecorino gemaakt. Mocht je wel koemelk eten, dan kan het met parmesan natuurlijk ook gewoon. De pesto is ook heerlijk zonder de pecorino. dat kan ook prima. Ik verwen mezelf af en toe met een stukje geit of schapenkaas.

Sinds kort weet ik dat harde kazen als parmesan en pecorino sterk verzuren zijn, dus om die reden ga ik het minder eten dan dat ik al deed. maar zo af en toe moet het kunnen. Heerlijk! En wat was ik vanmiddag trots. zat gewoon mijn eigen boekweitpasta te eten, met deze lekkere pesto. Recept al meer als een half jaar niet gemaakt, maar nu dacht ik er opeens weer aan.
Lees meer

Gevulde kiprolletjes

Gevulde kiprolletje 1 - Puur HomemadeGevulde Kiprolletjes uit de oven - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Gevulde kiprolletjes (4 pers)

Dit recept maak ik echt al jaren! Met een etentje of met kerst altijd een groot succes deze gevulde kiprolletjes. Zelfs vrienden te eten gehad die geen geitenkaas lusten maar bij dit zeiden, dat proef je echt niet. 

Wat ik zo fijn vind aan dit recept is dat je het gewoon al eerder kunt maken. eventueel een dag van te voren. Ook is het echt supermakkelijk om te maken en het resultaat qua looks is vind ik heel culinair! Lekker, gezond & mooi om te zien en ook nog een makkelijk te maken deze gevulde kiprolletjes. Lees meer

Goed gevuld kerstbrood zonder spijs

KERST kerstbrood zonder spijs stap 2 - Puur HomemadeKERST kerstbrood zonder spijs - Puur Homemade

Vorig weekend heb ik een kerstbrood met amandelspijs gemaakt. Door dit recept wilde ik graag ook nog een variant maken. Een kerstbrood zonder amandelspijs. Het resultaat dit goed gevulde kerstbrood zonder spijs!

Mijn moeder was er vanmiddag dus die kon meteen proeven. En kan niet anders zeggen, ik vind het een succes, en mijn moeder ook, want wilde zelfs een tweede stuk! Nooit gedacht deze zomer dat ik deze kerst lekker aan een kerstbrood zonder amandelspijs en met amandelspijs zou zitten. Een brood die gewoon ‘goed’ voor me is! Ook voor dit geld, met mate, want het is wel een bloedsuikerverhogend brood door al het gedroogde fruit. Lees meer

Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan

receptenruil Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan.

Receptenruil december!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de tweede receptenruil waar ik aan mee doe en heb me ook al opgegeven voor de volgende keer. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Leo Goes Paleo. Ik heb de salade meteen opgediend in een schaal in de vorm van een ster. Ik ben een ware kerstfreak, dat kun je eigenlijk best wel zeggen. Elk jaar vind ik ook weer een aantal leuke nieuwe dingen op kerstgebied en servies. Heb heel veel schaaltjes, bakjes en bordjes, in alle maten en soorten in vormen die met de kerst te maken hebben. Lees meer

Toscaanse zwarte palmkool-komkommer-preisoep

Toscaanse zwarte PalmkoolToscaanse zwarte Palmkool-komkommer-preisoep - Puur Homemade

Ik had twee bossen Toscaanse zwarte palmkool gekocht. Na een salade met tuinbonen uit mijn eigen moestuin, een pasta met amandel-palmkool-roomsaus besloot ik er ook een soep van te maken. Besloot er naast de palmkool ook komkommer en prei voor een beetje pit. Toscaanse zwarte palmkool-komkommer-preisoep. 

Het leek me heerlijk en zit ook vol met goede vitamines en mineralen. En het klopte! Ik heb ervan genoten, en gelukkig heb ik ook nog een bakje Toscaanse zwarte palmkool-komkommer-preisoep over voor in de vriezer! Lees meer

Pastinaaksoep

Pastinaaksoeppastinaak

Pastinaak is iets waar ik vroeger het bestaan echt niet vanaf wist. Nu als ik pastinaak zie liggen moet ik het kopen. Heerlijk pastinaaksoep met pecorino.

isteren zat ik in de auto met die heftige storm en regen in de auto van mijn werk naar huis, en had mijn vriendin aan de telefoon. Ze vertelde dat ze voor haar baby’s pastinaakmousse had gemaakt, en ik dacht dat is wat ik wil eten! Ik had nog pastinaken gekocht bij mijn biologische boertje, dus eenmaal thuis heb ik besloten meteen die soep te maken. Lees meer