Japanse pizza rode kool

Japanse pizza _rode kool- Puur Homemade

Een tijd geleden kreeg dit recept doorgestuurd van de zus van een vriendin van mij, die heel lang in Japan heeft gewoond. Ik heb er toen ook iets over gepost. Inmiddels ben ik erg bedreven in het maken van deze ‘pizza’. Ik denk een goede manier om groente op een andere wijze te eten. Ik maak de Japanse pizza echt heel vaak. In japan noemen ze het Okonomiyaki. Maak hem ook vaak in de avond voor de volgende dag. Dan snij ik hem in punten en neem ik een paar punten om mee te nemen voor de lunch op mijn werk.

Blijft een toprecept! Supersimpel te maken en ook snel klaar! Het orginele recept van de Japanse pizza is met speltbloem, maar dat eet ik niet. Ik maakte het altijd met rijstmeel en nu dacht ik ik ga eens een variant maken, ook omdat ik probeer alles met rijst af te bouwen, evenals quinoa zo min mogelijk. Dus ik dacht ga een keer het maken met kikkererwtenmeel en rode kool, omdat ik rode kool nog steeds had liggen en dacht wat zal ik eens maken. Dacht ga het gewoon proberen en vond het erg lekker. Het is wel machtiger dan met spitskool vond ik.
Lees meer

Boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten

Boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten 2- Puur Homemade

Door de vele vragen over vervangen van melen n.a.v. het boekweit-quinoabrood, kreeg ik het idee om het quinoameel te vervangen door kikkererwtenmeel. Wilde ook graag het brood een keer maken zonder gist. Ben erg trots op het resultaat van dit boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten.

Kreeg ook de vraag waarom ik vaak voor deeg een combinatie maakte van quinoameel en boekweit. Dat is omdat ik in het begin toen ik broden ging bakken zonder gluten, ik erg moest wennen aan de smaak van boekweit. Daarom kwam ik op het idee om de helft te vervangen door quinoameel. Quinoa bevat geen qluten, in een pseudograan, en heeft een lekkere smaak vind ik. Momenteel probeer ik ook quinoa te minderen, dus had vandaag helemaal zin om een variant te bedenken en te maken. Lees meer

Boekweitpastasalade met pistachenotenpesto

Boekweitpastasalade

Voordat ik over ging op glutenvrij eten at ik deze lauwwarme salade wel vaak met volkorenpasta. Makkelijk voor de volgende dag een restje mee naar het werk voor de lunch. Boekweitpastasalade met pistachenotenpesto, een toprecept, voor zowel avondeten als lunch. 

Nu dacht ik ik kan het wel weer eens eten, maar het werd net even anders: want gebruikte mijn zelfgemaakte boekweitpasta. .Ik vond het altijd heerlijk. Ook met verjaardagen. Ik hou ervan om te koken al jaren, dus ook al jaren kook ik met mijn verjaardag ook voor iedereen die wil blijven eten. Binnenkort( 6 febr) wordt ik 40 en ik had besloten, ik ga een feestje geven en ik ga koken helemaal Puur Homemade style.

Lees meer

Pistachenotenpesto

pistachenotenpesto - Puur Homemadepistachenotenpesto - Puur Homemade

Deze Pistachenotenpesto is eigenlijk altijd een succes. Ik maak altijd meer zodat ik het ook lekker op mijn zelfgebakken boekweitbrood smeer. Lekker met een tomaatje en een ei. Heerlijk in de (boekweit)pastasalade!

Deze pistachenotenpesto heb ik nu met pecorino gemaakt. Mocht je wel koemelk eten, dan kan het met parmesan natuurlijk ook gewoon. De pesto is ook heerlijk zonder de pecorino. dat kan ook prima. Ik verwen mezelf af en toe met een stukje geit of schapenkaas.

Sinds kort weet ik dat harde kazen als parmesan en pecorino sterk verzuren zijn, dus om die reden ga ik het minder eten dan dat ik al deed. maar zo af en toe moet het kunnen. Heerlijk! En wat was ik vanmiddag trots. zat gewoon mijn eigen boekweitpasta te eten, met deze lekkere pesto. Recept al meer als een half jaar niet gemaakt, maar nu dacht ik er opeens weer aan.
Lees meer

Gekruide Pompoenblokjes uit de oven

receptenruil oranje - Puur HomemadeGekruide Pompoenblokjes uit de oven -Puur Homemade

Receptenruil januari!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de derde receptenruil waar ik aan mee doe. Volgende keer doe ik zeker weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor pompoenblokjes

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van kinderen kunnen prima anders eten.

Lees meer

Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan

receptenruil Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan.

Receptenruil december!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de tweede receptenruil waar ik aan mee doe en heb me ook al opgegeven voor de volgende keer. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Leo Goes Paleo. Ik heb de salade meteen opgediend in een schaal in de vorm van een ster. Ik ben een ware kerstfreak, dat kun je eigenlijk best wel zeggen. Elk jaar vind ik ook weer een aantal leuke nieuwe dingen op kerstgebied en servies. Heb heel veel schaaltjes, bakjes en bordjes, in alle maten en soorten in vormen die met de kerst te maken hebben. Lees meer

Gevulde paprika met quinoa

Kookboek_Koken met quinoa- Puur Homemadegevulde paprika met quinoa - Puur Homemade

Dit is mijn nieuwste aanwinst! Het kookboek Koken met quinoa. Dit boek is net verschenen in oktober. Ik ben gek op quinoa. Heb het echt ontdekt de laatste tijd. Gisteren heb ik er een recept uit gekookt. Gevulde paprika met quinoa.

Er staan allemaal heerlijke recepten in. Ik moet het soms wel een beetje aanpassen, maar is heel goed te doen. Ik eet bv geen koemelkprodcten en die staan er wel in. Het was echt heel makkelijk te maken. In een handomdraai staat het in de oven en hoef je alleen nog maar 25 min te wachten. Ik kon eindelijk weer een beetje normaal slikken , dus ik dacht dit is een goede middenweg. Nog best zacht voedsel en ook makkelijk te verteren voor mij.

Lees meer

Focaccia rozemarijn

focaccia rozemarijn

Vanavond heb ik een heerlijke bak pastinaaksoep, maar vind altijd dat daar toch een broodje bij moet. Dus heb een focaccia rozemarijn gemaakt.

Dat is natuurlijk iets wat ik gewend ben uit de tijd dat ik ook nog brood at. Echte traditie. Op zaterdagavond aten wij thuis altijd soep. Aan de zaterdagavonden heb ik een leuke herinnering. Lees meer

Crumble Doyenné du Comice

CrumbleDoyenné du Comice olmenhorstCrumble met Doyenné du Comice

Ik heb meteen een tweede variant gemaakt op de crumble met vers fruit uit (H)eerlijk uit van Gwyneth Paltrow. Wat ik gisteren in mijn blog al schreef dat het me lekker leek met peer. Dus het werd een Crumble Doyenné du Comice. van mijn eigen geplukte peren.

Ik heb peerblokjes gesneden van de peren die ik heb geplukt twee weken geleden bij de Olmenhorst. Ik dacht samen met rozijntjes kaneel en koekkruiden is het vast heerlijk. Ik heb er een beetje uitgeschept om het te proeven en heerlijk! iets minder zoet door het hazelnootmeel, dus als je toch iets zoeter wilt kun je de hazelnootmeel ook vervangen door amandelmeel. Lees meer

Crumble met vers fruit

Crumble met vers fruitCrumble met vers fruit  uit (h)eerlijk gwyneth paltrow

Wat ik wel al vaker heb verteld is dat, nadat ik in februari/maart van dit jaar had ik De voedselzandloper gelezen was ik deze zomer echt in ban van het boek Broodbuik. Ik las ook een artikel over broodbuik op het blog van Voque en daar stond in dat je voorlopig totdat het kookboek van broodbuik in Nederlands uitkwam het zou kunnen doen met het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow

Was voor mijn vakantie al begonnen en toen ik een weekje naar de zon was, kon ik het niet laten er steeds in te lezen. Ik zei steeds weetje, jeetje, en zus en zo…was misschien wel een beetje vermoeiend;-) kreeg op een gegeven moment het commentaar: “Je weet het goed te verkopen haha, misschien moet je een lezing gaan geven of iets gaan doen met eten”. Lees meer