Walnoot-wortelcake

wortelcake Nurks - Puurhomemade
Zelf vind ik wortelcake heerlijk! De walnoot-wortelcake was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. De proeverij op basis groente en fruit, bestond uit een banaan-chocoladebonbon, pompoenspeculaaskoekje en walnoot-wortelcake.

Een paar jaar geleden zou ik gedacht hebben, wortelcake: ik weet het niet. Nu vind ik zelfs de smaak van deze cake al zoet. Echt zo byzonder hoe je smaakpapillen veranderen als je geen echte suiker meer eet. Wil dit recept ook nog een keer met bieten of pompoen maken. Lijkt me ook echt lekker.

Lees meer

Pompoen-speculaaskoekjes bij NURKS


Pompoen-kaneelkoekjes - Puur Homemade

Het pompoen-speculaaskoekjes was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. Het is een heerlijk recept op basis van groente. Pompoen geeft een zoetige smaak, en met de rozijntjes en de pecannoten een heerlijke combinatie. 

Zelf maak ik deze koekjes best vaak. Voor nurks heb ik het recept gemaakt met pecannoten en speculaaskruiden, maar het oorspronkelijke recept komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan.  Lees meer

Banaan-chocoladebonbon bij Nurks in de hout

bananen-chocoladebonbons - Puur Homemade

Afgelopen maandag 12 januari was de tweede avond dat ik samen met Alessandra van Pure Food Coaching kookte bij Nurks in de Hout in Haarlem. Ongelooflijk hoe snel die avond vol zat en het was weer super! Het nagerecht was een proeverij op basis van groente en fruit. Een banaan-chocoladebonbon was een van de drie.

Hier het recept zodat je het ook zelf thuis kan maken. Ik heb een een tapje ‘gegeten bij Nurks’ aangemaakt zodat je makkelijk alle gerechten kunt nazoeken bij op mijn site. De banaan-chocoladebonbon is echt een van mijn favoriete recepten, ook omdat het zo eenvoudig te maken is en het resultaat echt er heel mooi uitziet. Lees meer

Brownie courgette-walnoot

walnoten - Puur HomemadeBrownie courgette-walnoot 2 - Puur Homemade

Afgelopen maandag was mijn eerste optreden als gastkok bij Eethuis Nurks in de Haarlemmmerhout in Haarlem samen met Alessandra van Pure food coaching. Als nagerecht hadden we een proeverij van een drietal nagerechtjes. Eén ervan was een brownie courgette-walnoot. 

De brownie heb ik al diverse keren gemaakt. Van de zomer maakte ik de eerste brownie op deze manier. Het recept had ik toen van Voedzo.nl. Deze site is zeker ook een kijkje waard. Deze brownie courgette-walnoot had ik ook al eens gemaakt voor collega’s op het werk, en viel goed in de smaak. Na de eerste keer heb ik het recept een beetje aangepast, en heb steeds een beetje gevarieerd, totdat ik tevreden was. Ik hou van iets meer luchtingheid vandaar dat ik de walnoten toevoegde. Voor de topping had ik het gevoel dat het iets van een frisse zurige smaak kon gebruiken vandaar de abrikozen. Dus wist dat ik deze zo wel kon maken voor de gastkokavond. Lees meer