Noten-vruchtenbrood

Noten-vruchtenbrood 5 - Puur HomemadeIk maak dit brood nu al een tijd, en het leuke is, je kunt heel erg variëren! Eigenlijk is alles lekker! Ik ben zelf gek op de vijg erdoorheen. Heb nu ook abrikozen toegevoegd. Heerlijk dit noten-vruchtenbrood. Heerlijk als ontbijt of bij de thee maar ook lekker met kaasjes bij de borrel.

Gisteren had ik gezellig even een voorborrel, voor mijn vakantie van over twee weken. Ze hadden kaasjes voor bij de borrel en ik heb gezegd dat ik wel een brood voor erbij maak in mijn stijl;-) en dus Puur Homemade, zonder gluten, koemelk en suiker. Lekker, gezond én mooi om te zien. Had ook heerlijke kaastengels gemaakt, al zeg ik het zelf. De kinderen aten ze ook. Ze zijn helemaal op!

Ik verheug me er enorm op. Ik ga met de ouders van een vriendinnetje van Nienke samen naar de sneeuw voor een paar dagen. Hopende dat er nog sneeuw valt, en dat de kinderen kunnen leren skiën. Dat is iets wat ik haar zo graag wil leren. Ben ontzettend benieuwd naar haar gezicht als ze op die kleine ski-tjes staat. En als er geen sneeuw ligt, nou dan gaan we lekker wandelen en spelletjes doen. Even weg en veel in de buitenlucht, even mijn hoofd leeg maken!

Noten-vruchtenbrood 2 - Puur HomemadeNoten-vruchtenbrood 4 - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Noten-vruchtenbrood

 • 100 gr amandelen
 • 100 gr pecannoten
 • 50 gr hazelnoten
 • 200 gr amandelmeel
 • 6 eieren
 • 1 theel vanillepoeder
 • 1 theel kaneelpoeder
 • 2 bananen
 • 5 medjoul dadels in stukjes
 • 3 gedroogde vijgen in stukjes
 • 6 ongezwavelde abrikozen in stukjes
 • snufje keltisch zeezout
 • kokosolie om bakblik in te vetten

Bereiding: Hak de noten een beetje. maar ze niet te fijn, is lekker als het beetje half grof blijft. De hazelnoten bewaar ik voor heel erdoorheen. Klop de eieren met de banaan tot een schuimige emulsie. Voeg daarna de kaneel en de vanillepoeder toe en spatel daarna ook het amandelmeel erdoorheen. Als dit goed gemengd is spatel dan het gedroogde fruit en de gehakte noten erdoor. Vet het bakblik in met kokosolie. Bekleed het evt met bakpapier. dan is het brood er wel makkelijker uit te halen. Ik varieer altijd een beetje met de vorm van het bakblik. Vaak doe ik gewoon een cakevormblik maar ik heb ook wel een vierkant laag bakblik gebruikt. Nu heb ik ook een cakevorm gebruikt om het een soort broodcake effect te geven. Toen ik het noten-vruchtenbrood in het lage blik had gebakken kon ik lange dunne plakken snijden of kleine vierkante blokjes. Beide leuk.

Zet het 50-60 min in de oven op 180 graden. De eerste 25 min afgedenkt met bakpapier en daarna nog 25 min zonder het papier. anders wordt de bovenkant echt te bruin.

IDEE: Lijkt me ook leuk om met dit recept van notenbrood een keer minibroodjes te bakken. Heb van die kleine bakvormpjes. Ga ik zeker een keer doen. Lijkt me heel leuk om een ontbijt of een bruch het op tafel te zetten. Met amandelspijs erin lijkt me ook heel lekker.

TIP: Dit notenbrood is heerlijk op te dienen met een kaasplankje als bv dessert. Kunt alle noten combinaties eigenlijk bedenken. Hoeft niet perse in deze verhouding. Kunt ook paranoten, rozijntjes, cranberry’s gebruiken. Bij mijn eerste brood had ik i.p.v de vijgen een handje gedroogde cranberry’s toegevoegd.

Luilekkerland!

Op de site FOOD=GOOD kun je gezonde noten online bestellen. Ik word sinds ik op deze manier eet heel hebberig van allemaal verschillende noten. Deze site is echt voor mij luilekkerland. Ze hebben noten, zaden maar ook heerlijke dadels en ander gedroogd fruit.


Comments

comments

2 thoughts on “Noten-vruchtenbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>