Moscovische tulband

Moscovische tulband 3 - Puur homemadeMoscovische tulband 4 - Puur homemade

Vandaag vier ik kerst bij mijn ouders. Gisteren besloot ik toch nog iets te maken om mee te nemen. Vond nog een stuk zalm in de vriezer, dus maakte ik er hapjes van en besloot ik ook een moscovische tulband te maken. En tróts op het resultaat!

Wist niet goed waar te beginnen, maar heb het op gevoel gedaan. Beetje gebasseerd op het kerstbrood, maar moest wel meer cake-ig worden. Had niet genoeg amandelmeel meer, dus besloot van alle beetjes die ik nog had iets te maken. Quinoameel had ik nog een klein beetje, dacht dat doe ik er lekker bij. Vind ik namelijk heerlijk! Steeds proeven tussendoor en toch nog een ei enz. Dus vond het heel spannend en dacht mislukken mag;-) Het was zo blij toen hij uit de oven kwam en er zo mooi uitzag. En hem ook nog heel uit de vorm kreeg! Vandaag opgemaakt met lekker vers fruit. Was geinspireerd door mijn baas, die me een foto stuurde van een toetje met kerst. Dit moest ik proberen om een gezonde variant van te maken;-) En ik kan niet anders zeggen ik vind hem heerlijk! Ben benieuwd wat de rest van de familie ervan vindt.

Kersttraditie

Normaal vieren we kerst altijd op kerstavond met mijn ouders en broer, maar ik had afgelopen kerstavond een bruiloft. Was fantastisch om dat mee te maken. Echt een sprookje, heel bijzonder. Daarom vieren we het nu op tweede kerstdag. Wij hebben de traditie om kerst te vieren met cadeaus en gedichten. Met sinterklaas doen we dat niet meer, al denk ik dat dit er langzaam misschien weer gaat insluipen, nu mijn dochtertje iets groter wordt en mijn broer ook een dochtertje heeft van 1 jaar bijna. De cadeaus zijn ingepakt, de gedichten zijn klaar en heb er zin in! Lekker eten met zijn allen, gezellig, kerstmuziek, alle lichtjes aan en luisteren naar ieders gedichten bij de kerstboom.

Moscovische tulband 1 - Puur homemadeMoscovische tulband 2 - Puur homemadeMoscovische tulband 6 - Puur homemadeMoscovische tulband 7 - Puur homemade

INGREDIËNTEN Moscovische tulband

 • 100gr kokosolie
 • 5 eetlepels biologische honing
 • 4 eieren
 • 150gr amamdelmeel
 • 50 gram quinoameel
 • 100 gr rijstmeel
 • 1,5 eetl wijnsteenbakpoeder
 • 1/2 theel kaneel
 • 2 eetl vanillepoeder
 • 100gr gedroogde papaya en ananasstukjes(in kleinere blokjes gesneden)
 • 75 gr rozijnen

Bereiding: Verwarm de oven op 180 graden. Smelt de kokosolie op een laag pitje en laat beetje afkoelen. Voeg de honing toe en mix het even door elkaar. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe en laat de mixer/keukenmachine op hoge snelheid doordraaien. Zeef daarna het meel boven het luchtig geklopte eimengsel en voeg ook de wijnsteenbakpoeder en kaneel en vanille toe. Spatel dit snel in zo min mogelijk slagen door elkaar en voeg als laatste de fruitblokjes en rozijnen toe. Vet een tulbandvorm goed in met kokosolie en stort het deeg in de tulbandvorm. Zet deze in het midden van de oven en bak deze in 35-40 min gaar. Laat de tulband een beetje afkoelen en stort hem dan uit de vorm en laat hem nog meer afkoelen. Bestrooi hem na afkoelen met sukrin melis (lookalike poedersuiker)

TIP: garneer evt met vers rood fruit als rode bes, framboos, of blauwe bes. Ziet het er extra feestelijk uit. Ook met druiven ziet het er tof uit!

Moscovische tulband 5 - Puur homemadeMoscovische tulband 8 - Puur homemade

 


Comments

comments

One thought on “Moscovische tulband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>