Mango-banaan-custard

IMG_7074kopie

Custard is een mengsel van eieren en melk dat verdikt wordt door het te koken. In de meeste gevallen wordt het gebruikt als een nagerecht, maar het wordt ook gebruikt voor het maken van pudding en andere soorten gerechten. Het kan zowel zoet als hartig bereid worden. Aangezien ik geen koemelk drink heb ik dat weggelaten. Vanille ben ik zo gek op, dat er bijna bij elk recept wel vanille toevoeg.

Ik denk dat ik hier mijn standaard zondagochtend-ontbijtje van ga maken. Custard met steeds een variant met ander fruit.  Vind het eigenlijk wel een goed idee…Hierbij roep ik de zondagochtend-custerdag uit!

Deze mango-banaan-custard is best zoet, maar soms vind ik dat wel echt heerlijk!

INGREDIËNTEN

  • 3 eierdooiers( scheiden van eiwitten)
  • 1 mango in stukjes
  • 1 banaan
  • mespunt vanille

Bereiding: Zet de mangostukjes, banaan in stukjes met de 3 eierdooiers en de vanille op het vuur. Maak met de staafmixer er een emulsie van. Laat het geheel al roerende 8 min pruttelen op laag vuur.  Je zult zien dat het steeds iets dikker gaat worden. Kunt het warm eten maar ook laten afkoelen. Is erg afhankelijk van wat je lekker vind. Ik vond het persoonlijk lauw superlekker! Koud heb ik het ook geprobeerd en is ook lekker. dan is het zelfs lekker als nagerecht.

TIP: Garneer  met fruit naar keuze en je hebt een goed vullend ontbijt of een heerlijke lunch. Ik heb deze keer een aardbei ingesneden en de plakjes die nog vast aan elkaar zitten als een waaier uit elkaar geschoven eropgelegd

 


Comments

comments

2 thoughts on “Mango-banaan-custard

    • ja ik hol een vanillestokje uit, maar kunt ook gemalen vanille of vanillepoeder kopen. Heb ik toevallig van daar weer gekocht. En kunt evt ook nog paar druppels vanillearoma van de natuurwinkle toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>