Kokoskaneelsneeuwsterren

KERST sneeuwster met glazuur - Puur HomemadeKERST puurhomemadehuisje - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Kokoskaneelsneeuwsterren

Wilde heel graag voor de kerst voor mezelf een paar lekkere koekjes maken en het leek me leuk om sterren te maken. Ik kon geen geschikt recept vinden, omdat de meeste deegsoorten op basis van spelt zijn. Dus besloot gewoon zelf iets te proberen en het resultaat deze heerlijke Kokoskaneelsneeuwsterren!

Dat ze uit de over kwamen was ik zo trots op mezelf! echt heel blij met het resultaat. Heb twee varianten gemaakt. Leek me leuk om met glazuur iets te doen, en om het een extra sneeuw effect eraan te geven werkt geraspte kokos echt super! Ook gewoon bestrooit met sukrin melis zijn ze superlekker en mooi om te zien! Ook het huisje is superleuk om op een glas of kopje te zetten! En lekker dat ze zijn!

KERST sneeuwster stap 1 - puur homemadeKERST sneeuwster stap 2 - Puur HomemadeKERST sneeuwster met kokos - Puur HomemadeKERST sneeuwsterren - Puur HomemadeKERST puurhomemadehuisje - Puur HomemadeKERST sneeuwster met glazuur 2 - Puur Homemade

Voor het koekje:

 • 150 gr kastanjemeel
 • 100gr havermeel
 • 75 gr kokosbloesemsuiker
 • 3 theel vanillepoeder
 • 1 theel kaneel
 • 2 eieren
 • 100 gr kokosolie gesmolten

Voor het glazuur:

 • 50 gr sukrin melis
 • 4 eetl amandelmelk
 • geraspte kokos

Bereiding:  Verwarm de over op 180 graden. Meng eerst de melen en suiker en poeder door elkaar. voeg vervolgens de gesmolten kokosolie en de 2 eieren toe. Kneed het tot een grote deegbol. Neem een deel van het deeg en rol het uit tussen twee stukken bakpapier en maak de vormpjes naar keuze. Ik heb gekozen voor sterren, en heb ook het huisje gemaakt van dit deeg. Plaats de koekjes midden in de oven voor ongeveer 10-12 min. Even opletten dat ze niet te bruin worden.

Het glazuur: zeef de sukrin melis en voeg de amandelmek toe en roer het tot een glad mengsel. maak een laagje van het glazuur op de koekjes en bestrooi met geraspte kokos en laat de glazuur hard worden. Het huisje heb ik in elkaar geplakt met dezelfde glazuur.


Comments

comments

One thought on “Kokoskaneelsneeuwsterren

 1. Pingback: ReceptenRuil: de kerststerren van PuurhomeMade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>