Kaasstengels zwart sesamzaad

Kaasstengels zwart sesamzaad- Puur Homemade

Ik had van het weekend een borrel, en ik dacht ik ga eens kaastengels maken. Twee varianten. Kaasstengels zwart sesamzaad en kaasstengels kummel. Een heerlijk recept, waar je oneindig mee kunt variëren.

Het basisrecept van de kaasstengels heb ik uit het boek Lekker lang jong. Ik kan echt iedereen aanraden het boek te kopen. Ik heb er een extra ei bijgedaan, want ik vond het erg snel uit elkaar vallen. Heb besloten twee verschillende te maken. Zwart sesamzaad evenals wit sesamzaad heb ik eigenlijk altijd in huis. Dus hoefde niet speciaal op pad. Tijdens het maken van dit recept bedacht ik me: “ Ik kan wel ook deze stengels maken met kummel! De stengels zijn gemaakt van havermout. Havermout of havervlokken kan ik bijna niet meer zonder. Ik vind het zo heerlijk, en het is ook erg gezond!

Waarom havervlokken?

Sinds ik havervlokken eet heb ik geen last van bloedsuikerschommelingen. Als ik dat een paar dagen vergeet of niet doe dan heb ik er echt meer last van. Ik eet dit eigenlijk omdat ik het boek De Voedselzandloper heb gelezen dit jaar en ik daar zoveel heb gelezen over wat havervlokken voor je doen, dat ik het ben gaan proberen en ik vind het echt lekker worden. In het begin dacht ik nou laat maar, maar nu denk ik mmmmmmm…. en bedenk ik zelf steeds weer van alles ermee, als verschillende crackers maar ook ontbijt en havermoutpap.

Kaastengels - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Kaasstengels zwart sesamzaad

 • 100gr havermout
 • 2 eieren
 • 100 gram geraspte pecorino (kan ook eventueel met andere kaas)
 • 1 eetl zwart sesamzaad

Bereiding: Verwarm de over op 180 graden.Voeg de havermout met 2/3 van de geraspte pecorino samen in een deegkom. Voeg ook het zwarte sesamzaad toe. Klop de eieren even los, en schep het daarna goed door het mengel. Schep het mengsel op een vel bakpapier, en maak het en beetje plat. Bedek het met een nieuw vel bakpapier en rol met de deegroller de plak helemaal uit. Probeer een plak van ongeveer 15 cm hoog te rollen en zo breed als mogelijk.(in ongeveer 20 cm) Probeer het zo dun mogelijk te rollen, dan worden ze lekker knapperig. Haal het bovenste bakpapier eraf en snij het deeg in stroken van 1,5 cm breed bij ongeveer 15 cm lang. Bestrooi daarna de plak met de rest van de kaas. Zet het 15-20 min in de oven. Als ze er knapperig uitzien, haal de plaat uit de oven en snij als de stengels nog warm zijn opnieuw in en haal ze los. Laat ze afkoelen. Bewaar de kaastengels eventueel in een luchtdichte trommel.

Tip: Hou het in de gaten, soms gaat het sneller de ene keer dan de andere.

Op de foto staan ook nog kaastengels met kummel. Klik voor het recept hier.


Comments

comments

4 thoughts on “Kaasstengels zwart sesamzaad

 1. Wat zien de kaasstengels er lekker uit en wat een super leuke site heb je gemaakt. Ik wilde even kijken, maar zit nu alles op mijn gemak te lezen.
  Ik kan alleen niet vinden op hoeveel graden de stengels gebakken moeten worden. Alvast bedankt en veel succes met al je leuke projecten.
  Groeten Helen

  • Beste Helen,

   Dank je wel, ze waren ook echt heerlijk, ga ze van het weekend denk weer maken.
   Ik heb het er nu bijgezet in de bereiding. De oven moet op 180 graden staan.

   Groeten Cilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>