Kaasstengels kummel

Hartige kaastengels kummel- Puur Homemade

Ik had van het weekend een borrel, en ik dacht ik ga eens kaastengels maken. Twee varianten. Kaasstengels zwart sesamzaad en kaasstengels kummel. Een heerlijk recept, waar je oneindig mee kunt variëren.

Het basisrecept van de kaasstengels heb ik uit het boek Lekker lang jong. Ik kan echt iedereen aanraden het boek te kopen. Ik heb er een extra ei bijgedaan, want ik vond het erg snel uit elkaar vallen. Heb besloten twee verschillende te maken. Toen ik bij de molen in Santpoort bij mij vlak in de buurt, boekweitmeel ging kopen, zag ik ook kummel staan en dat vind ik zo lekker, dacht ik neem het mee. Niet wetende wat ik er nog mee ging maken. Tijdens het maken van dit recept bedacht ik me: “ Ik kan wel ook deze stengels maken met kummel!” De stengels zijn gemaakt van havermout. Havermout of havervlokken kan ik bijna niet meer zonder. Ik vind het zo heerlijk, en het is ook erg gezond!

Kaastengels - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Kaasstengels kummel

  • 100gr havermout
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte pecorino (kan ook eventueel met andere kaas)
  • 1 eetl kummel

Bereiding: Verwarm de over op 180 graden. Voeg de havermout met 2/3 van de geraspte pecorino samen in een deegkom. Voeg ook de kummel toe. Klop de eieren even los, en schep het daarna goed door het mengel. Schep het mengsel op een vel bakpapier, en maak het en beetje plat. Bedek het met een nieuw vel bakpapier en rol met de deegroller de plak helemaal uit. Probeer een plak van ongeveer 15 cm hoog te rollen en zo breed als mogelijk.(in ongeveer 20 cm) Probeer het zo dun mogelijk te rollen, dan worden ze lekker knapperig. Haal het bovenste bakpapier eraf en snij het deeg in stroken van 1,5 cm breed bij ongeveer 15 cm lang. Bestrooi daarna de plak met de rest van de kaas. Zet het 15-20 min in de oven. Als ze er knapperig uitzien, haal de plaat uit de oven en snij als de stengels nog warm zijn opnieuw in en haal ze los. Laat ze afkoelen. Bewaar ze evtentueel in een luchtdichte trommel.

Tip: Hou het in de gaten, soms gaat het sneller de ene keer dan de andere.

Op de foto staan ook nog kaastengels met zwart sesamzaad. Klik voor het recept hier.


Comments

comments

2 thoughts on “Kaasstengels kummel

  1. ik heb een boekweit/kikkererwtenbrood gemaakt.
    maar ik vind het zo raar ruiken.
    ik heb ipv bakpoeder, bankingsoda gebruikt , kan het daar aan liggen?
    ik heb wel eens boekweitpannekoekjes gemaakt, maar die waren heerlijk

    mvg

    • Beste joke,

      Baking soda, is dacht ik het zelfde als bakpoeder, dus dat kan het niet zijn. De geur komt denk door de boekweit, daar moest ik zelf ook erg aan wennen. De smaak van het brood vond ik echt heel lekker.
      Boekweitpannekoeken zijn inderdaad ook heel lekker. Ik dit weekend boekweitpoffertjes proberen te maken.

      groeten van Cilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>