Japanse pizza rode kool

Japanse pizza _rode kool- Puur Homemade

Een tijd geleden kreeg dit recept doorgestuurd van de zus van een vriendin van mij, die heel lang in Japan heeft gewoond. Ik heb er toen ook iets over gepost. Inmiddels ben ik erg bedreven in het maken van deze ‘pizza’. Ik denk een goede manier om groente op een andere wijze te eten. Ik maak de Japanse pizza echt heel vaak. In japan noemen ze het Okonomiyaki. Maak hem ook vaak in de avond voor de volgende dag. Dan snij ik hem in punten en neem ik een paar punten om mee te nemen voor de lunch op mijn werk.

Blijft een toprecept! Supersimpel te maken en ook snel klaar! Het orginele recept van de Japanse pizza is met speltbloem, maar dat eet ik niet. Ik maakte het altijd met rijstmeel en nu dacht ik ik ga eens een variant maken, ook omdat ik probeer alles met rijst af te bouwen, evenals quinoa zo min mogelijk. Dus ik dacht ga een keer het maken met kikkererwtenmeel en rode kool, omdat ik rode kool nog steeds had liggen en dacht wat zal ik eens maken. Dacht ga het gewoon proberen en vond het erg lekker. Het is wel machtiger dan met spitskool vond ik.

Leuk Japan weetje

De meest gezonde mensen ter wereld wonen in Okinawa, Japan. Ze zijn tot op late leeftijd fysiek erg actief, hebben een sterk sociaal netwerk en eten zo natuurlijk mogelijk. Veel groenten, zeegroenten en andere producten die de versheid van de natuur herbergen. Het grote succes element van dit Japanse pizza recept, vind ik namelijk dat het niet alleen erg lekker is, maar tegelijkertijd erg gezond. Het hoofdingrediënt is namelijk kool. Witte kool, om precies te zijn. In tegenstelling tot andere pannekoek- of pizza-achtigen komen er bij dit recept geen kilo’s kaas, ham in voor. Tarwe en glutenvrij dus op deze manier, zoals ik hem heb gemaakt.

INGREDIËNTEN Japanse Pizza rode kool

 • 160 gram rode kool, in flinterdunne reepjes gesneden (Kan ook met spitskool of witte kool)
 • 80 gram prei (fijngesneden)
 • 60 gram kikkererwtenmeel
 • theelepel keltisch zeezout
 • 3 biologische middel scharreleieren
 • kokosolie om in te bakken

Voor garnering: een handvol geroosterde geschaafde amandelen en eventueel verse bieslook of andere verse kruiden naar smaak. Olijfolie of andere olie als walnootolie e.d

Bereiding: Doe de kool. de prei, het zout en het meel in een grote kom. Hussel het goed door zodat alles bedekt is met laag meel. Voeg daarna de eieren toe en mix het geheel goed zodat het een goed gelijk kleverige toestand is.

Verwarm alvast een een grote, ondiepe koekenpan op het vuur en daarin de kokosolie. Schep het kleverige ‘deeg’  in de koekenpan en druk hem aan zodat ie goed in de pan verspreid is en zo plat mogelijk is. Bak de ‘pizzabodem’ in 4-5 minuten op niet te hoog, niet te laag vuur, goudbruin en keer hem om om de andere kant te laten bakken. Ik gebruik hiervoor een tweede pan van dezelfde grootte en draai de pan snel om en laat de pizza in de andere pan vallen. daarna schuif hem voorzichtig weer terug in de pan waar de olie inzit en laat hem nog even aan de andere kant bruin worden.

Rooster intussen in de ander pan het amandelschaafsel.

Als de Japanse pizza aan beide kanten mooi goudbruin leg je de pizza op een bord en garneer je deze met het geroosterde amandelschaafsel en vers gesneden bieslook. Besprenkel de pizza met olie en klaar is ie. Ik heb hem vanavond gegeten en vond het echt overheerlijk!!!!!

TIP: Denk zelf ook dat het ook lekker is om de Japanse pizza te beleggen met groente of evt geitenbrie en dat laten smelten als je dat mag hebben. Of lekker nog met tomaat onder de kaas.


Comments

comments

6 thoughts on “Japanse pizza rode kool

 1. Hi Cilla,

  Inspirerende site heb je! Leuk om kikkererwtenmeel zo op een andere manier te gebruiken.
  Mag ik vragen waarom je probeerd te minderen/ of zo min mogelijk quinoa (en rijst) te eten?

  Groetjes, Tess

 2. Hoi,

  Dit staat morgen op mijn planning maar heb geen kikkererwtenmeel. Met welk meel kan ik het vervangen? Ik heb nog spelt en rijstemeel in huis.

  Groetjes, Linda

  • Hoi linda,

   Het kan prima met rijstmeel, dat heb ik ook keer gedaan, was mijn oorspronkelijke recept. Beschrijf ik ook in het blog. Het echte oorspronkelijke recept is met speltmeel. Ik ben van mening dat het met elk meel denk lekker is. De rode kool kun je ook vervangen door spitskool of witte kool.
   Groeten van Cilla

 3. Complimenten voor je prachtige site met heerlijke recepten! De vormgeving van je site is candy for the eyes en de recepten candy for the soul :), ik geniet er erg van. Deze pizza / pannenkoek is ook erg fascinerend. Alleen, is de zus van je vriendin toevallig Amber Albarda? Want je recept en tekst zijn precies een kopie van het recept dat op haar site staat :)

  http://www.amberalbarda.nl/recepten/

  • Nee die zus van een vriendin is niet Amber. ik ken haar niet en kende haar site ook helemaal niet. Heb gekeken, het is inderdaad frapant dat het zelfde tekst is. Ik heb het niet van haar. En deze variant is ook helemaal van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>