Heerlijk mueslibroodje zonder gluten

mueslibroodje_Puur Homemade

Het blijft altijd spannend. Een recept zonder gluten maken met verschillende melen. Zo ook met dit mueslibroodje. Dan duren 35 minuten best lang!

Maar het is gelukt en hij smaakt echt super. Heerlijk zo, of besmeerd met echte roomboter.

Toen ik wakker werd en bezig was het het ontbijt, had opeens zo een zin in een lekker broodje met rozijnen…dat ik gewoon aan de gang ben gegaan. Ik had een recept gelezen de avond ervoor in een krantje van de supermarkt met tarwe en suiker, …en ik was meteen geïnspireerd om een mueslibroodje te gaan maken. Heb zelf bedacht welke soorten meel ik wilde gebruiken en ben aan de gang gegaan. Amandelmeel is altijd wel een goed basis vind ik, omdat dat luchtigheid aan het brood geeft. Ik ben zelf dol op kastanjemeel dus dat heb ik toegevoegd om het broodje ook een zoetige smaak te geven. Het deeg smaakte heerlijk en zag er goed uit. Het blijft spannend als je iets maakt zonder recept en alleen op gevoel…dan duren 35 minuten wachten op het resultaat best lang;-). Ik had het broodje eerst 20 min in de oven gedaan, maar was niet lang genoeg…toen nog tien en toen nog 5 omdat ie nog niet bruin genoeg was. Ik zit op dit moment aan een kopje thee met een plak van het mueslibroodje en hij is zo lekker. Heb hem zaterdag gebakken, en vandaag(woensdag) is ie nog steeds lekker. Het rook zo heerlijk zo op de ochtend in mijn huis toen dit broodje in de oven stond…als ik daar aan terugdenk kan ik nog de geur terughalen en er van genieten.

mueslibroodje_Puur HomemadeINGREDIËNTEN Mueslibroodje zonder gluten

 • 100 gr amandelmeel
 • 100 gr boekweitmeel
 • 50 gr kastanjemeel
 • 50 gr havervlokken (en nog evt een handje havermout voor bovenop)
 • 1 banaan
 • 1 ei (en een ei optioneel om het broodje te bestrijken)
 • 1,5 eetl wijnsteenbakpoeder
 • 1 theel kaneel(of koekkruiden)
 • 1 theel gemberpoeder
 • 1 eelt lijnzaad(ik heb hele genomen)
 • 100 gr rozijnen
 • 1 à 2 eetl amandelmelk

Variatie tip: je kunt ook de rozijnen vervangen door cranberry’s, moerbeien e.d of half om half. En natuurlijk kunnen er ook heerlijk bv hazelnoten doorheen.

Verwarm de oven op 180 graden. Mix eerst alle mailen goed door elkaar.
Voeg in de keukenmachine het ei, wijnsteenbakpoeder, gemberpoeder, kaneel en banaan bij elkaar en laat de keukenmachine draaien totdat het een mooi schuimige emulsie is. Voeg daarna het meel en de lijnzaad en havervlokken toe. Laat de keukenmachine draaien tot zich een mooie bol vormt. Kijk hoe het deeg aanvoelt. Als het nog iets droog aanvoelt, voeg dan nog een 1 à 2 eetlepels amandelmelk toe (ik zelf heb er twee toegevoegd). Haal daarna de bol uit de machine en kneed de rozijnen erdoor. Wat ook kan, is dat je de rozijnen toevoegd in de keukenmachine en heel kort met pulsen de machine laat draaien tot de rozijnen goed zijn verdeeld door het deeg.

Maak van de bol een mooi gevormd broodje, bestrijk het mueslibroodje met een beetje ei en strooi er wat havervlokken over. Zet het broodje op de bakplaat met bakpapier voor 35 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Probeer ook een de muesli scones die ik regelmatig maak. Zo heerlijk en ook makkelijk meenemen naar het werk of als je een dagje weggaat.

 

Online Pure producten bestellen?

Ik krijg vaak veel vragen over waar ik mijn spullen koop. Ik heb het geluk dat ik in de buurt diverse reformwinkels heb, en ook een Marqt, en een biologische markt op vrijdag. Ook koop ik groentes bij mijn biologische boertje (als ik ze niet uit mijn eigen moestuin kan halen) vlak bij, die helemaal uit texel komt voor het weekend met zijn vrouw om zijn spullen te verkopen. Ik begrijp dat het niet overal zo is. Spullen kun je echt heel veel ook online bestellen. Amandelmeel bv in dit mueslibroodje kun je goed bij Puur Mieke kopen. En handig meestal de volgende dag al in huis als je op tijd besteld! Ze heeft van alles, ook supplementen en hele leuke handige bakjes en flessen die BPA-vrij, PVC-vrij, ftalaat-vrij en loodvrij zijn. Is ook nog een van mijn wensen. Binnenkort bestel ik voor Nienke en mij zo een leuke broodtrommel met vakjes.

mueslibroodje_Puur Homemademueslibroodje_Puur Homemade


Comments

comments

4 thoughts on “Heerlijk mueslibroodje zonder gluten

 1. Hoi cilla

  Ik heb vanmorgen het broodje gemaakt.
  Erg lekker!
  Ik heb alleen de banaan vervangen door vijf mejool dadels ivm m’n allergie voor banaan.
  Mijn broodje is erg lekker maar niet smeuïg vanbinnen. Is die van jou ook krokant dat eanbeer je hem snijd hij bijna uit elkaar valt of moet ik er meer vocht in doen?
  Zou het komen door de dadels?
  Ga hem zeker vaker maken. Heerlijk.

  Groetjes van Saskia

  • Hoi Saskia,
   Ik denk dat het inderdaad door de dadels minder smeuïg is. Zit toch minder vocht in. Misschien volgende keer een eetlepel kokosolie toevoegen. dat gaat denk ik helpen. Dat zorgt ook dat het minder uit elkaar valt. Zou het even uitproberen. Bij mij valt ie niet uit elkaar.
   groeten van Cilla

 2. Ziet er heerlijk uit!! Ga ik zeker eens proberen :)
  Plet je de banaan eerst of doe je die gewoon in de mixer?
  En gebruik je de klopper of deeghaak om alles te mengen? Bij het eerste deel dacht ik dat je de klopper gebruikte (om het schuimig te maken) maar het tweede deel lijkt mij meer voor een deeghaak (bol maken). Of gebruik je misschien beide? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>