Havervlokken-ontbijt met rood fruit

Havervlokken-ontbijt met rood fruit - Puur Homemade

Dit havervlokken-ontbijt met rood fruit, had ik voor mezelf gemaakt voor het paasontbijt. De rest zat lekker aan de broodjes en de croissantjes zat. En voor het eerst eigenlijk had ik daar echt geen moeite mee. Het vult goed en het is zo lekker dat ik het croissantje niet meer mis, en het dus doe met de overheerlijke geur in huis.

Wat ik wel kan blijven zeggen. Ik kan niet meer zonder havermout. Waar ik eerst mijn neus echt voor ophaalde, geniet ik nu met volle teugen van. Had ik toch echt nooit gedacht. En dat zowel warm als koud. Een jaar geleden zou ik alleen van de geur al mijn neus ophalen. En het is ook nog eens goed voor mijn bloedsuikerspiegel. Havervlokken hebben de eigenschap de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Mijn lijf heeft zich er helemaal op ingesteld. ik heb vanochtend genoten van mijn havervlokken-ontbijt met rood fruit, heerlijk met een glas gemberthee en een glas vers geperste sinaasappelsap.

INGREDIËNTEN Havervlokken-ontbijt met rood fruit

  • 200 ml amandelmelk
  • 50 gr havervlokken
  • 1 el (wit)chiazaad
  • 1 el (blanke)lijnzaad
  • 25 gr blanke rozijnen
  • blauwe bessen
  • frambozen

Bereiden: Doe de amandelmelk samen met de havervlokken, chiazaad en lijnzaad en de rozijnen in een bakje. Roer het even door. Laat het afgedekt een nacht in de koelkast staan. Roer het de volgende dag goed door. Het is heerlijk om zo te eten. Ook is het is superlekker met vers fruit. Ik had nu blauwe bessen en frambozen.

STYLINGTIP:  Als je het met vers fruit eet, en je wilt het bv met het paasontbijt maken…ziet het er superleuk uit als je laagjes maakt in een glas, of een grote hoeveelheid maakt en dan een soort triffle van maakt.

VARIATIETIP: Hou je van citrus? Eet je havermout met vers fruit of juist zonder. Het is ook heerlijk om een deel van de amandelmelk te vervangen door sinaasappelsap. Ik doe dat dan in de volgende verhouding: 75 ml sinaasappelsap en 125 ml amandelmelk.

Meer ontbijtideeën? Denk ook eens bij mango-banaan-custard, havervlokkenontbijt met peer of havervlokken-notencrackers

Glutenvrije havervlokken kopen? Let op, niet alle havervlokken en havermout is glutenvrij. Puur Mieke verkoopt een glutenvrije havermout en meer glutenvrije producten.


Comments

comments

One thought on “Havervlokken-ontbijt met rood fruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>