Havervlokken-noten-crackers

Havervlokken-noten-crackersHavervlokken-noten-crackers-stap 1

Zelf crackers maken was een jaar geleden nog niet in me opgekomen. uit gewoonte koop je crackers. heb heel lang ook speltcrackers gegeten en gekocht maar nu ik geen tarwe meer eet voel ik me stukken beter.

Maar nadat ik het kookboek Lekker lang jong had gekocht n.a.v. De Voedselzandloper dacht ik nou is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Nu maak ik geregeld deze havervlokken-noten-crackersMijn dochtertje vindt het ook fantastisch om te doen. We hebben dan vandaag ook lekker samen gekokkereld. Alleen de noten malen is al een groot succes en hebben we de grootste lol, omdat het echt een vreselijke herrie maakt in huis. De geur in huis die de crackers verspreiden als ze in de over staan is ook fantastisch. Doet me denken aan vroeger toen ik vroeg op de fiets naar mijn bijbaantje bij de banketbakker fietste op zaterdag en ik langs de bakker reed  en mij een heerlijke geur van versgebakken brood tegemoet kwam. Roept herinneringen op.

Havervlokken-noten-crackers-stap 2 Havervlokken-noten-crackers-stap 3

Dit recept heb ik ook uit het boek Lekker lang jong en heb de havermout vervangen door havervlokken en iets meer kaas, omdat ik pecorino gebruik. Koeienkaas eet ik niet, maar die smelt beter dus mocht je dat wel eten kun je af met 40 gr geraspte kaas.

Als ik af en toe kaas eet eet ik het alleen van een schaap of geit, en meestal haal ik de kaas ook even lekker bij de geitenboerderij in het amsterdamse bos. Is ook nog een leuk uitje! Mijn dochtertje vind het geweldig om de geitjes een flesje melk te geven. Als ik nu zo zit te typen zit ik met mijn gedachte al bij de geitenboerderij en ruik ik meteen die typerende geur van de geit in mijn neus en zie ik mijn dochtertje Nienke tussen de geitjes. Het is zo leuk om tussen al die jonge kleine geitjes te lopen en ze een flesje te geven.

op de geitenboerderij IMG_8185

INGREDIËNTEN Havervlokken-noten-crackers

  • 50 gr pecorino(grof geraspt)
  • 100 gr havervlokken
  • 2 eieren
  • 100 gr gemengde noten die je lekker vind. hier kun je mee variëren waardoor de cracker steeds anders is.

Bereiding: Maal de noten in de keukenmachine fijn. Voeg de geraspte kaas, eieren, en havervlokken toe en meng het in een deegkom met een vork goed door elkaar.

Schep vervolgens de massa op een stuk bakpapier en leg er een ander stuk bakpapier over heen. Begin met een deegroller te rollen totdat er een dunne gladde plak ontstaat. probeer een zo rechthoekig maogelijke plak te rollen. Ik snij vel eens even was van de renden af en lek het dan weer op plekken waar nog nodig is, bedek het weer met het bakpapier en rol het nog een keer na met de deegroller.

Vervolgens haal je de bovenste laag bakpapier eraf en snij je de plak in ongeveer 12 gelijke stukken.

Zet het 20 min in de over op 180 graden.

Haal ze uit de oven en snij ze opnieuw in voordat ze zijn afgekoeld. Laat ze daarna afkoelen en bewaar ze in aluminiumfolie in een trommel


Comments

comments

3 thoughts on “Havervlokken-noten-crackers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>