Goed gevuld kerstbrood zonder spijs

KERST kerstbrood zonder spijs stap 2 - Puur HomemadeKERST kerstbrood zonder spijs - Puur Homemade

Vorig weekend heb ik een kerstbrood met amandelspijs gemaakt. Door dit recept wilde ik graag ook nog een variant maken. Een kerstbrood zonder amandelspijs. Het resultaat dit goed gevulde kerstbrood zonder spijs!

Mijn moeder was er vanmiddag dus die kon meteen proeven. En kan niet anders zeggen, ik vind het een succes, en mijn moeder ook, want wilde zelfs een tweede stuk! Nooit gedacht deze zomer dat ik deze kerst lekker aan een kerstbrood zonder amandelspijs en met amandelspijs zou zitten. Een brood die gewoon ‘goed’ voor me is! Ook voor dit geld, met mate, want het is wel een bloedsuikerverhogend brood door al het gedroogde fruit.

Ben echt zo blij dat ik besloten heb nu echt te kiezen voor mezelf en me niet te laten verleiden door alle lekkere dingen die er zijn, of doordat anderen het lastig vinden. Ik heb een deur dicht gedaan maar er is er ook weer een geopend! Jaren liep ik er tegen aan dat het eten dan heel erg beperkt zou zijn. Ook omdat dat vaan de reactie was als ik vertelde wat ik niet at. Maar nu ik me er in verdiept heb, en ik een beetje snap hoe ingrediënten met elkaar mengen en wat voor substatie het zou moeten zijn zijn er veel meer mogelijkheden en stroom ik over van ideeën. Heb niet de tijd om me er de hele dag mee bezig te houden, heb gewoon naast mijn Puur Homemade een fulltime baan. Maar wie weet wat dit allemaal gaat brengen. Superleuke dingen in het vooruitzicht volgend jaar en ook weer een gastkokavond bij Eethuis Nurks met Alessandra van Pure Food Coaching op 13 januari die al weer helemaal vol geboekt is! Wil je op de hoogte blijven wanneer er weer een avond is dat je mij en Alessandra kunt ontmoeten? Of wil je zien hoe het was? Like mijn facebook of volg me op twitter.

KERST kerstbrood ingredienten 2 - Puur HomemadeKERST kerstbrood zonder spijs stap 1 - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Goed gevuld kerstbrood zonder spijs

 • 250 gram Amandelmeel
 • 50 gram kokosbloesemsuiker
 • 1 theel baking soda
 • 1 theel kaneel
 • 1 eetlepel mandarijnrasp(ongeveer 2 mandarijnen)
 • 5 eieren
 • 40 gram kokosolie gesmolten
 • snufje keltisch zeezout
 • 100 gram rozijnen
 • 80 gram ongezwavelde abrikozen, ik blokjes (TIP:doe ik altijd met een schaar)
 • 100 gram hazelnoten
 • 25 gram gedroogde cranberries
 • 25 gr goji bessen
 • 4 gedroogde vijgen in stukjes
 • amandelsnippers

Benodigheden

 • Bakblik / cakeblik ongeveer 20×10 cm.
 • Bakpapier

Verwarm de oven voor op 175 graden.Voeg het amandelmeel, de rasp, baking soda en kaneel bij elkaar. Klop de 5 eieren los in een aparte kom en voeg het in twee delen toe. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en schep het door elkaar. Bekleed de bakvorm met bakpapier (zie foto’s) en schep het deegmengsel in de bakvorm en bestrooi het met amandelschaafsel. Zet de vorm in het midden van de oven, en bak het brood in 35 min gaar.

Als klaar is laat het brood even een beetje afkoelen en daarna kun je het brood zo aan het bakpapier uit de vorm tillen. Bestrooi het brood eventueel met een beetje sukrin melis (de poedersuikervorm van sukrin)

Geniet en eet smakelijk!

TIP: smeer de bakvorm een beetje in met kokosolie dan blijft het bakpapier goed plakken!

Wil je toch liever een kerstbrood maken met amandelspijs? Klik hier voor mijn recept!


Comments

comments

2 thoughts on “Goed gevuld kerstbrood zonder spijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>