Smullen! Focaccia vol zongedroogde tomaatjes

focacciapompoen met focaccia

Gisterenavond had ik al van de rest van de pompoen die ik nog had een soep gemaakt. (zie voor de soep mijn blog over de pompoensoep) Omdat ik weet dat dinsdags  altijd een lange drukke dag is op het werk, probeer ik een beetje vooruit te kijken, zodat ik niet te laat eet.

Nu was ik om 18.45 thuis en had ik al heerlijk de soep klaar staan. Wel had ik vanochtend al bedacht dat ik misschien een broodje wilde bakken. Heb al een tijd het idee om een focaccia broodje te maken.

Had ergens tijd geleden een recept gezien op internet volgens het paleo dieet bij http://www.praktijkzeon.nl/. Heb ik nog beetje aanpast, omdat ik niet alle ingrediënten kan verdragen.

Ik vond hem zo lekker! Ik heb de focaccia in een keer helemaal opgegeten!

INGREDIËNTEN Focaccia

  • 25 gr kokosmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 1/2 theel keltisch zeezout
  • 2 eieren
  • 60 ml water
  • 4 biologische zongedroogde tomaten in stukjes
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 1/2 theel wijnsteenbakpoeder
  • zwarte peper
  • theelepel Italiaanse kruiden
  • twee takjes verse tijm(alleen de blaadjes)
  • 6 blaadjes basilicum in kleine stukjes gescheurd
  • beetje verse bieslook vers gesneden

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg het amandelmeel en het kokosmeel bij elkaar in een kom. Voeg hierbij de bakpoeder, zout, peper, walnotenolie, eieren en kruiden toe. Voeg als laatste het water beetje bij beetje toe. Spatel daarna de zongedroogde tomaatjes in stukjes toe.

Schep de massa op een vel bakpapier met bakplaat eronder. Maak het brood niet te dik. spreid het met een lepel uit tot ongeveer 18 bij 10 cm. Zet het in het midden van de oven en bak het in 20 min gaar. laat 10 minuten afkoelen.

Ps: ik denk dat het ook heerlijk is, om een teentje knoflook geperst toe te voegen. Kunt eigenlijk oneindig variëren. Ik bedenk me nu dat het waarschijnlijk ook echt heerlijk is met een klein rood uitje fijngesneden erdoor, en evt als je van geitenkaas/schapenkaas houdt het te bestrooien meet pecorino b.v. Ook in kruiden lijkt het me heerlijk met verse rozemarijn.

Ik word zo blij van dit broodje, dit is een blijvertje en ga nog veel varianten proberen.


Comments

comments

One thought on “Smullen! Focaccia vol zongedroogde tomaatjes

  1. Pingback: Pompoen-tomaat-paprika soep - Puur Homemade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>