Custard met peer

perencustard

Het is weer zondag custarddag! Ik heb al meerder varianten op de custard gemaakt, die ja allemaal hier op puurhomemade.nl vind onder het tapje ontbijt. Eigenlijk kun je de custard met elk fruit maken. 

Ik kijk er eigenlijk nu elke zondag naar uit. Voor mij is zondag custarddag, Door de weeks heb ik daar niet echt veel tijd voor. Het is echt een van mij favorieten. Het vult lekker, en is een heerlijk begin van de dag. En dan te bedenken dat ik jaren gelden niet eens een ontbijt nam in de ochtend. Nu kan ik echt niet meer zonder. Deze custard is met peer en heerlijk zoet als je van een zoet ontbijt houdt.

INGREDIËNTEN Custard met peer

  • 3 eierdooiers( scheiden van eiwitten)
  • 2 peren(bewaar een paar plakjes voor de garnering)
  • mespunt vanillepoeder

Bereiding: Zet de peer stukjes met de 3 eierdooiers en de vanille op het vuur. Maak met de staafmixer er een emulsie van. Laat het geheel al roerende 8 min pruttelen op laag vuur.  Je zult zien dat het steeds iets dikker gaat worden. Kunt het warm eten maar ook laten afkoelen. Is erg afhankelijk van wat je lekker vind. Ik vond het persoonlijk lauw superlekker! Koud heb ik de custard met peer ook geprobeerd en is ook lekker. Dan is het zelfs lekker als nagerecht.

TIP: Garneer de custard met peer met fruit naar keuze en je hebt een goed vullend ontbijt of een heerlijke lunch. Ik heb een paar plakjes peer met schil achtergehouden. Ook lekker met een beetje kaneel, of een paar rozijntjes als je echt van zoet houdt.


Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>