Crumble met vers fruit

Crumble met vers fruitCrumble met vers fruit uit (h)eerlijk gwyneth paltrow

Wat ik wel al vaker heb verteld is dat, nadat ik in februari/maart van dit jaar had ik De voedselzandloper gelezen was ik deze zomer echt in ban van het boek Broodbuik. Ik las ook een artikel over broodbuik op het blog van Voque en daar stond in dat je voorlopig totdat het kookboek van broodbuik in Nederlands uitkwam het zou kunnen doen met het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow

Was voor mijn vakantie al begonnen en toen ik een weekje naar de zon was, kon ik het niet laten er steeds in te lezen. Ik zei steeds weetje, jeetje, en zus en zo…was misschien wel een beetje vermoeiend;-) kreeg op een gegeven moment het commentaar: “Je weet het goed te verkopen haha, misschien moet je een lezing gaan geven of iets gaan doen met eten”.

Crumble met vers fruitCrumble met vers fruit

Nou dat heb ik gedaan;-) Heb lang getwijfeld of ik dit naast mijn baan wel moest doen, maar droomde er al heel lang van. Jaren geleden zei mijn orthomoluculair arts al dat ik wat moest gaan doen met voeding, omdat ik soms een lopende encyclopedie ben, en aan mijn lichaam erg goed herken wat het nodig heeft. Dus heb op een avond de stoute schoenen aangetrokken en ben nog elke dag blij dat ik het heb gedaan.

Nu is er van het boek Broodbuik een kookboek, maar alleen nog in het engels. Ik wacht toch liever op de Nederlandse uitgave. Begin september van dit jaar kwam het boek (H)eerlijk uit van Gwyneth Paltrow uit. Zij kookt ook zonder tarwe. Het is een heel mooi boek met super mooie foto’s en lekkere recepten. Wel moet ik nog wat dingen aanpassen in de recepten maar de basis is super. Ze eet namelijk nog wel boter en ahornsiroop. Ik heb het boek gekocht en ben er erg blij mee. Dit recept heb ik ook dit boek, en heb dus iets aangepast.

Het is super simpel om te maken, en heel verrassend. En die geur die uit de oven komt is fantastisch vind ik. Is natuurlijk wel afhankelijk van het fruit waar je de crumble met vers fruit mee maakt. Ik had aardbeien, bramen, blauwe bessen, rode bessen en nectarine gebruikt. Toen ik het had geproefd dacht ik mmm…deze ga ik zeker ook een keer maken met stoofperen. Volgende week vast!

INGREDIËNTEN Crumble met vers fruit

 • 50 gr amandelmeel
 • 50 gr quinoavlokken
 • kaneel
 • 3 eetl kokosbloesemsuiker(of sukrin gold)
 • snufje keltisch zeezout
 • 4 eetl kokosolie(vloeibaar)
 • 600 gr vers fruit(kunt gewoon elk fruit nemen wat je maar wilt. Wat er beschikbaar is op dat moment)

Bereiding: Mix alle ingrediënten behalve het fruit door elkaar. Doe het fruit in een ovenvaste schaal en verdeel het crumble deeg erover. Zet het 25-30 minuten in de oven op 200 graden in het midden van de oven tot het fruit begint te bubbelen.

TIP: Kunt het zowel warm eten als koud eten. Het is lekker als bijgerecht, maar zelfs koud ook als ontbijt denk super lekker!


Comments

comments

4 thoughts on “Crumble met vers fruit

 1. Mmm net uitgeprobeerd! Het is echt lekker, klein beetje knapperig, het zou nog wel iets knapperig kunnen (ik ben ook de variant van tarwebloem-boter en suiker gewend :) )
  Maar de kokosbloesemsuiker is super lekker, het toetje ligt ook niet te zwaar op je maag.
  Grote voordeel: je wilt ook niet meer (wat het suiker effect wel doet)
  Thnx for sharing

 2. Ten eerste: WOW wat een geweldige site vol leuke tekstjes en mooie recepten! Heeerlijk om zo gezond en tegelijk lekker te kunnen eten! Ontzettend bedankt hiervoor, want dit moet je veel tijd kosten!

  Mijn vraag over dit recept: Zijn de quinoavlokken te vervangen voor iets anders?

  • Beste Lynn,
   Wat een toffe reactie. Het kost me inderdaad wat tijd om de site te maken, naast mijn fulltime baan en dit bij te houden, maar ik heb er zoveel lol in. En dit soort reacties maken me blij. Ik vind het zelf leuk om dingen uit te proberen en ook over mijn bevindingen, ervaringen en over mezelf iets te vertellen bij de recepten, recepten te bedenken, aan te passen of uit te proberen. Het steunt mij ook enorm de reacties die ik krijg, en heel fijn om mensen te laten zien dat je blij kan worden van eten en de manier waarop. Lekker, gezond én ook mooi om te zien. Dat laatste vind ikzelf net zo belangrijk omdat je gewoonweg blijer ervan wordt als het er mooi uit ziet naar mijn idee.

 3. Beste Cilla,
  Ook ik vind je site erg mooi en inspirerend. Kreeg van een collega een oude Libelle met puur en gezond eten en zo kwam ik op je site terecht. Vanavond ga ik die pizza met rode kool maken en zal je laten weten hoe we het vonden. Ik vind jou eigen invullingen en toevoegingen aan recepten heel fijn om te lezen. Ben zelf geen kok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>