Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan

receptenruil Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan.

Receptenruil december!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de tweede receptenruil waar ik aan mee doe en heb me ook al opgegeven voor de volgende keer. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Leo Goes Paleo. Ik heb de salade meteen opgediend in een schaal in de vorm van een ster. Ik ben een ware kerstfreak, dat kun je eigenlijk best wel zeggen. Elk jaar vind ik ook weer een aantal leuke nieuwe dingen op kerstgebied en servies. Heb heel veel schaaltjes, bakjes en bordjes, in alle maten en soorten in vormen die met de kerst te maken hebben.
In het oorspronkelijke recept stond voor in de rawmezan edelgistvlokken. Ik had deze niet in huis dus heb ze vervangen door quinoavlokken. De hoeveelheid van de rawmenzan vond ik iets teveel, maar is eigenlijk wel handig om te bewaren in een potje in de kast voor als je het nog een keer maakt, dus heb besloten de hoeveelheden gewoon zo te vermelden als ik gemaakt heb. Ik kan met de halve hoeveelheid toe, maar is natuurlijk afhankelijk van je smaak. En ik heb spinaziebladeren gebruikt als bedje voor de courgettespaghetti. Ik had had het gisteren ook gemaakt voor het kerstetentje bij mij thuis en het was een groot succes. Sommige proefte niet eens dat het rauwe courgette was! En ik kan ook niet anders zeggen, het is een toprecept! Heerlijk, makkelijk en de rawmezan geeft het, het effect alsof er gewoon parmezaan over is gestrooid!
Leonie van Leo Goes Paleo schrijft in haar blog dat ze dit recept heeft uit een workshop van Sandra van Lekkerraw. En dat ze ook een boek heeft uitgegeven. Ik was erg benieuwd naar het boek LekkerRaw, en het lijkt me tof! Heb heel wat op mijn verlanglijstje staan nog;-) maar dit boek staat er nu ook bij! Dit recept vind je ook in Sandra’s kookboek.

INGREDIËNTEN Courgettespaghetti met pistachepesto & rawmezan(2 pers)

 • 2 kleine courgettes
 • Spinaziebladeren, veldsla of andere sla naar keuze

Voor de pistachepesto:

 • 120 gr pistachenoten
 • snufje keltisch zeezout
 • 1 bosje basilicum
 • 1 eetl. citroensap
 • extra virgin olijfolie

Voor de rawmezan:

 • 40 gr pijnboompitten
 • 20 gr walnoten
 • 40 gr quinoavlokken (of edelgistvlokken)
 • snufje keltisch zeezout

Benodigde keukenapparatuur:

 • Spirelli of een juliennesnijder. Ik heb zelf een hele handige van Dille&Kamille. Net een soort dunschiller. De spirelli is mijn wens voor de kerst!
 • keukenmachine of evt staafmixer

‘Draai’ van de courgette courgettespagetti met bijvoorbeeld een spirelli of snij slierten couregttespagetti met een juliennesnijder

Bereid de rawmezan door de pijnboompitten, walnoten, quinoavlokken en het zout in de keukenmachine tot een korrelig strooisel te hakken. Dit hoeft maar heel kort, liefst maar enkele keren met de ‘pulse’ knop. Dat geeft een lekkere knapperige bite (geen poeder van maken dus).

Doe de ingrediënten voor de pistachepesto in een keukenmachine en maalt het kort fijn. Het is het lekkerst als je ook hier de structuur ietwat grof houdt. Giet daarna de olijfolie erbij tot je een mooie groene grove soepele pesto hebt. Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat zout, citroensap.

Schep de pistachepesto door de spaghetti. Leg op elk bord wat gemengde salade/veldsla en schep hier de courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan op. Bestrooi (ruim) met de rawmezan.

Tip: mocht je van pecorino houden dan smaakt dit ook heerlijk gestooid over de courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan.

Er doen nog meer bloggers mee met de Receptenruil! Kijk ook eens in de keuken van: Barbara EetCave-aDe voedzame keukenEet PaleoGe-zonderKinderen kunnen prima anders etenLeo Goes PaleoOerspronkelijkPalleoland en Pure Food Coaching. Like en share!


Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>