Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

courgette-geitenkaas brood 3 - puur homemade

Receptenruil Juli! Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de negende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van dayenne’s foodblog.

courgetteoogst - Puur HomemadeMOESTUIN_oogst met Siep_Puur HomemadeMOESTUIN_courgette_Puur HomemadeMOESTUIN courgette 2_Puur HomemadeMOESTUIN_courgette groen_Puur Homemade

De moestuin

Van de week plaatste ik op facebook een foto van het strand. Ik realiseerde me dat er  twee plekken zijn waar ik helemaal ontspan en alles vergeet. Dat zijn mijn moestuin, waar ik letterlijk aard en op het strand, waar ik enorm gevoel van vrijheid voel. Ik ben zo dat ik beide zo dicht in de buurt heb.
Wat is het toch fantastisch elke keer dat ik weer in de moestuin kom er zoveel te oogsten is.
Ik weet nog zo goed dat ik net begon dit seizoen. Dit jaar wilde ik echt mooie bakken maken. Alles gezaaid en voorgezaaid, en langzaam groeide het allemaal en heb ik nu een enorme oogst elke week, en eet ik gewoon uit mijn moestuin. Courgettes oogst ik in grote aantallen. En ook gele! Eindelijk gelukt. vorig jaar werden ze steeds bij het voorzaaien opgegeten door de slakken. Dit jaar ook weer, maar mijn tweede poging is gelukt! Ik maak er van alles mee, en probeer daarin te variëren. Van salade, soep, brownie tot dus een courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn.

Wil je nog een keer de eerste dagen in mijn moestuin bekijken? klik hier. Ook heb ik een filmpje hoe het groeien stukje bij beetje vordert. Klik hier.

receptenruil courgette- geitenkaas brood 4 - puur homemade

De smaak van dit courgette-geitenkaasbrood vond ik heerlijk! Ik heb ervan gesmuld. Alleen denk ik zelf dat ik van dit recept, de volgende keer kleine muffins ga maken. Het geeft niet echt een gevoel van brood. Het is meer een hartige cake. Hij is wel helemaal paleo-proef. Het is echt iets wat ik ik in elk geval niet zou eten in de ochtend als ontbijt. Het idee van een brood met courgette vind ik nog steeds erg fijn, dus denk dat ik dit nog een keer ga maken maar dan zelf ga kijken of ik er meer een broodgevoel aan het courgette-geitenkaasbrood kan geven, door het beslag iets vaster te maken. Ik denk combineren met boekweitmeel of iets.

INGREDIËNTEN Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

  • 300 gr amandelmeel
  • 1 courgette, met schil dus biologisch(ik heb een halve gele en een halve groene)
  • 3 eieren
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje Keltisch zeezout
  • 1 á 2 el fijngehakte verse rozemarijn (alleen de naaldjes)
  • kokosolie (om in te vetten)

Bereiding: Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met kokosolie. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Rasp de courgette, klop de eieren los en verbrokkel de geitenkaas.
Roer in een grote kom alle ingrediënten goed door elkaar en schep het deeg in de cakevorm.
Bak het brood 50 á 55 min bruin en gaar.
Laat het courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn goed afkoelen voordat je het snijdt, dan komen de smaken veel beter uit en vallen de plakken niet uit elkaar.

Er doen nog meer bloggers mee met deze Receptenruil van april! Kijk ook eens in de keuken van: De voedzame keukenDayenne Foodblog, Getrouwd met kinderenMind your feedNatuurlijk ResiOerspronkelijkPaleo made simpleProeven met liefdePuur en lekker levenPuur Food Coaching.  Like en share!

courgette-geitenkaas brood 2 - puur homemade


Comments

comments

2 thoughts on “Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>