contact

Cilla Tibbe

cilla@puurhomemade.nl

36 thoughts on “contact

  1. Ik kijk al een paar maanden op je site. Matty en Monique gaven je adres.
    Heb ook al een paar recepten uitgeprobeerd.
    Nu een vraagje: heb je een recept voor “zandkoekjes”die niet uit elkaar kruimelen? En is er een alternatief voor glazuur. Dus met minder suiker.
    Ik wil graag een alternatief voor de duitse kerstkoekjes.
    Ik eet geen tarwemeel of spelt, geen melk en geen pinda’s en zo min mogelijk gewone suiker.

    • Beste Trees,

      Leuk zeg! Ik zoek ook nog steeds naar de juiste substantie an zandkoekjes, maar ik zal volgende week even testen met mijn dochtertje. Ik heb wel keer speltkoekjes gemaakt die lukte erg goed…Ik kan dat alleen niet verdragen zelf. Ik eet ook geen tarwe, spelt, meel en pinda’s en suiker. ik denk misschien iets met amandelmeel ei en arrowroot.Ik ga kijken!

  2. Goeiemiddag Cilla,

    Wat een heerlijke recepten; super lekker!! Je zult het vast ergens hebben vermeld, maar zijn voor hoeveel personen zijn de recepten. 4 personen?

    * Nicole *

    • Hoi Nicole, Bedankt voor het compliment! Eigenlijk zet ik het er meestal bij als het voor 4 personen is. Heb je een specifiek recept waar het niet duidelijk was? Dan zal ik het je vertellen alsnog. De koekjes en taart e.d daar zet ik geen personen bij. De Soep is eigenlijk altijd voor 4 personen. De smoothies en bv de custard is voor één persoon. groeten van Cilla

  3. hallo Cilla,

    Ik heb net de Libelle gelezen met jouw verhaal. Graag zou ik het recept willen hebben voor quinoaboekweit brood. Helaas kan ik het niet vinden op de site. Ook ik ben koemelk en glutenvrij. Welke suiker raadt jij mij aan om mee te bakken voor muffins of cake.

    Alvast bedankt.

    • Hallo Loes,

      Als je wilt zoeken op mijn site, kun je in het venster zoeken een zoekterm invullen, dan komen alle recepten omhoog die dat ingrediënt bevatten. Succes en bedankt voor de interesse! Leuk!
      Hier de link naar het brood: http://www.puurhomemade.nl/quinoa-boekweit-brood-hennepzaad-zonnebloempitten/
      Ik bak met kokosbloesemsuiker. Ook soms met sukrin, maar zelf vind ik dat best erg zoet en de nasmaak niet altijd even lekker overal in. Kokosbloesemsuiker is neutraler van smaak en lijkt meeste op gewone suiker in recepten vind ik. En heeft ook een lage glykemische index. Sukrin melis is wel heel leuk, om taarten e.d mee te bestrooien. Is net als poedersuiker. Ik gebruik soms ook dadels om te zoeten, en vaak banaan. Dan is kokosbloesemsuiker soms niet eens nodig. Een enkele keer gebruik ik ruwe honing zoals bv in de raw cheesecake taarten.
      Als je kijkt onder taart, chocolade en koekjes kun je heel veel recepten vinden. steeds op oudere recepten klikken dan kom je van alles tegen. muffins, cake, kerstbrood, tulband ed. hier bv een recept van muffins. http://www.puurhomemade.nl/courgette-hazelnoot-muffins/
      Hoop dat je er zo uitkomt en anders kun je me ook altijd mailen, of via eventueel op facebook een persoonlijk bericht sturen.
      groeten van Cilla

  4. Hallo Cilla,

    Wat een geweldige site, via Libelle.
    Ook ik was benieuwd naar het boekweitbrood.
    Wij eten ook sinds kort geen tarwe en zuivelproducten meer en alleen soya producten.
    Alleen is de site moeilijk te lezen, het wordt heel licht weer gegeven.
    Hebben anderen dit ook of ligt het aan onze computer?
    Groeten
    Elisabeth

    • Beste Elisabeth,

      Bedankt voor uw leuke reactie!
      Ik heb geen klachten en de kleuren zijn ook niet heel licht die ik gebruik. Ik denk dat het ligt aan de computer. Is het niet mogelijk op de computer het scherm contrastrijker te zetten? Ik heb daar een knopje voor op mijn toetsenbord.

      groeten van Cilla

  5. Hallo,
    In Libelle nr. 5 staat iets over quinoa-boekweitbrood, maar ik kan het recept nergens vinden.
    Ik wil het sheel graag maken !

    Mvg. Hella Houben

  6. Ook ik ben je op het spoor gekomen door de Libelle :-) en ik kan alleen maar beamen wat velen al melden op je site; wat mooi, overzichtelijk en rustig ! heel fijn.
    maar ik heb een vraagje, je kookt/bakt tarwe-vrij maar niet perse glutenvrij ?
    hoor het graag, want ik zoek fijne glutenvrije (naast lactose en suiker -vrij) recepten !
    groet, rianne

    • Beste Rianne,
      Leuk, super bedankt voor het compliment.
      Ja ik bak/kook glutenvrij. Alles bij mij is glutenvrij, koemelkvrij en suikervrij. Geitenkaas eet ik wel soms, maar minimaal. Ik gebruik soms quinoameel, of quinoa, maar ook dat probeer ik te minderen. Quinoa is namelijk wel glutenvrij. Het is een pseudograan. Ga meer met boekweitmeel proberen. Heb ook een facebookpagina waar ik naast recepten ook andere dingen deel. Als leuke tips e.d.
      groeten van Cilla

  7. Ten eerste wil ik een compliment geven over je website en mooie recepten!!

    Nou wil ik heel graag langzaam aan mijn voorraad aanvullen. Zo kan in elk moment gewoon gaan bakken en koken.

    Nou heb ik een brutale vraag maar uit welke meel soorten en ingrediënten bestaat jou voorraad altijd om zo aan de slag te kunnen elke moment van de week?

    Fijn weekend, Tamara

    • Hoi Tamara, sorry ik zie je reactie wat laat, vrees dat ik hem over het hoofd heb gezien. bedankt voor het compliment!
      Ik heb veel melen als amandelmeel, hazelnootmeel, havermeel, quinoameel, rijstmeel, teffmeel, kikkererwtenmeel. Ik zou ik elk geval amandelmeel altijd in huis hebben. Ik heb elke maand iets erbij gekocht en niet alles in een keer, zodat ik goede voorraad heb nu. Nu hoef ik alleen steeds degene te kopen als het op is. Maak zelf ook meel van bv pecannoten of walnoten in de keukenmachine.
      Hoop dat je hier wat aan hebt.
      Groeten van Cilla

  8. Kun je mij zeggen wat vanillepoeder is? Ik ken wel vanillesuiker, vanille-essence etc. , maar geen poeder. En aangezien jij het vaak in je recepten gebruikt wil ik het graag weten. Met vr.gr. Lesley

    • Ik koop vanillepoeder bij van der pigge in Haarlem. Een bekende kruidenier. Ze bezorgen door heel Nederland dus je zou het daar kunnen bestellen. Maar je kunt ook vanillerasp gebruiken of vanille-essence. Of vers een stokje uithollen.
      Ik zag dat vanillepoeder ook te koop is bij puurmieke. Op mijn site in de zijlijn staat een advertentietje. Als je daar op klikt ga je direct door naar de site. Hoop dat je hier wat mee kunt. Anders hoor ik het graag, groeten van Cilla

    • Hoi Lesley,

      Je vraag is al wat ouder, maar misschien heb je er nog iets aan. Ik ben ook lang op zoek geweest naar de juiste vanillepoeder en mijn voedingsconsulent gaf aan dat de vanillepoeder van original goed is. Dat is biologisch, ongezoet. Ik heb een zak van 100 gram, daar doe je superlang mee. Je kunt ook de kleinere zakjes kopen bij de natuurwinkel, deze staan vaak in de buurt van de kruidenzakjes.

      Voor de vanillepoeder van original kun je googlen (vanillepoeder orginal 100 gram) en dan vind je een paar online shops terug die het verkopen: http://www.superyoga.nl/original-vanillepoeder-100-gram-original.html (verzendkosten 2,95) en http://www.superfoodcentre.nl/product/vanille-poeder-100-gram/ (verzendkosten 5,59).

      Hopelijk heb je er wat aan!

  9. Hallo Cilla,

    Wat een mooie site heb je en wat een heerlijke recepten! Iedere week probeer ik iets nieuws uit. Ik heb een dieet omdat ik heel vaak migraine heb. Ik gebruik geen suiker, melkproducten, pinda’s, schaaldieren, varkensvlees, paprika. Er blijft gelukkig nog genoeg over wat ik wel mag, hoewel het flink zoeken is. Ik las dat je van de week op vakantie bent geweest. Ik vraag me af hoe je het dan doet met eten. Maak je dan alles zelf? Komende zomer gaan wij 4 weken een rondreis door Zuid Amerika maken en ik vraag me af hoe ik het zal doen met eten. Ik kan niets meenemen in het vliegtuig en we zitten ook regelmatig in de middle of nowhere. Heb je een tip voor me? Groetjes, Nathalie

    • Hoi Nathalie,

      Bedankt voor je enthousiaste reactie en compliment. Goed dat je voor je migraine anders bent gaan eten. Nachtschades inderdaad, als paprika, maar ook vaak tomaat, laten staan helpt inderdaad voor migraine. Ook heb ik nu wel gelezen dat het stoppen van eten van tarwe producten heel veel kan helpen.
      Ik was inderdaad een paar dagen op vakantie. Van de zomer ook op vakantie geweest, en dat gaat prima hoor. Afgelopen week dat ik ging op wintersport heb ik inderdaad veel meegenomen, maar ook gewoon boodachappen gedaan in de supermarkt, want groente en fruit is eigenlijk overal te koop. Ik eett dan voornamelijk groente, fruit, noten en ei. Had ook wat kastanjemeelcreakers mee maar kan ik eerlijk ook heel goed zonder. Met een wintersportvakantie is me wel weer echt opgevallen dat er eigenlijk tussen de middag en ook bij het avondeten als je ergens eet niet veel op de kaart staat wat mag. Er is natuurlijk altijd wel een salade. We hebben voornamelijk gekookt in het appartement. We zijn een keer uit eten geweest en heb ik dus een salade gegeten en heb ik het gevraagd zonder dressing en alles wat ik niet wilde en heb ik alleen met een beetje olijfolie en zout en peper een dressing gemaakt.
      Dat we een apartementje hadden was heel makkelijk, daardoor kon ik ook havermout eten in de ochtend gewoon. En had ik een staafmixer mee voor een smoothie. kookte ik eieren en die nam ik mee voor op de piste en een zak gemengde noten. Ik drink thee en eigenlijk voornamelijk heet water dus dat gaat allemaal prima.
      Ik zou zorgen dat je altijd noten bij je hebt, dat is goed om energie te krijgen en te houden. En groente& fruit eten.
      Hoop dat je hier iets aan hebt anders kun je me altijd even mailen. Dan praten we daar verder.
      groeten van Cilla

  10. In de Libelle (4-2014?) zag ik jouw recepten staan. Heerlijk! Waar vind ik het recept met die noten en frambozen? Het zag er zo lekker uit op de foto! Ik kon de Libelle helaas niet meenemen.

  11. Hallo Cilla,

    Sinds kort ben ik ontzettend fan van jouw site puurhomemade door het lezen van het artikel ‘puur en gezond eten’in libelle 2. Vind je site erg mooi en de recepten lijken mij allemaal even lekker! Was al een tijd op zoek naar een manier waarop ik zou willen eten en wordt hier helemaal blij van! In de afgelopen weken heb ik al allerlei producten aangeschaft, zodat ik binnenkort kan beginnen met het maken van verschillende recepten. Alleen al daarvan krijg ik een enorme boost! Was de laatste tijd al minder fan geworden van aardappels, pasta, rijst, zuivel en brood, E-nummers, vlees eet ik al heel lang niet meer en voelde me vaak moe, leeg en weinig energie, terwijl ik ondertussen van alles onder mijn neus stopte waar ik me alleen maar ellendiger door ging voelen. Aan de andere kant hang ik ongeveer aan elkaar van fruit, groente en noten. Denk dus wel dat deze manier van eten bij mij past. Hartelijk dank! Zal jouw site de komende tijd nog heel veel bezoeken. Wat wordt een mens hier blij van! Met vriendelijke groet, Mathilda

    • Hallo Mathilda, Wat een ontzettende leuke reactie! Dank voor alle complimenten, en super dat je er blij van wordt. En inderdaad als je aan elkaar hangt van groent fruit en noten, dan zit het zeker goed! Ik kan me nu ook al zo verheugen op de zomer met al dat heerlijke fruit! En dit jaar heb ik een grotere moestuin dus heb ik naast groente ook hopelijk lekker fruit uit mijn moestuin. Ik ben echt zo benieuwd. Dit weekend ga ik beginnen met bakken timmeren. Wil het dit jaar goed aanpakken. Ik zal dit ook delen op mijn site.
      Heel veel succes met het uitproberen van de recepten.

      Groeten van Cilla

  12. Hoi Cilla,

    Hartelijk dank voor je reactie. Zojuist weer even op je site gekeken en wat recepten opgeschreven om binnenkort te kunnen gaan maken. Afgelopen weken had ik weinig tijd om op je site te kijken en dat zint me dan eigenlijk al niet. Ben blij dat ik weer even heb kunnen kijken. Volgend weekend ga ik het noten-vruchtenbrood maken en vindt het geweldig dat er een recept op jouw site staat voor ontbijtkoek, want dat vind ik eigenlijk heel erg lekker, maar van de ingredienten van een gewone ontbijtkoek wordt ik minder vrolijk. ga ik ook zeker binnenkort uitproberen evenals de courgettesalade. Heeerlijk, al die groenten en geitenkaas vind ik ook zo lekker! Bedacht me in de afgelopen periode wel dat sommige ingredienten om op deze manier te eten wat prijziger zijn als ‘gewone’ ingredienten, maar je hebt er niet altijd heel veel van nodig, is veel smaakvoller en voedzamer en wanneer ik een aantal broden van jouw site maak en in de vriezer doe, kan ik daar bij wijze van maanden van eten. Mijn man en ik gaan overigens ook met een moestuin beginnen en hebben vorige week basilicum, broccoli, tomaten en wortels voor gezaaid in bakjes. Ontzettend leuk om te zien dat er dan al heel snel wat gaat groeien. Heel veel succes en plezier met jouw moestuin. Groetjes, mathilda

  13. Hoi Cilla,
    Ben helemaal weg van alles wat je doet, dus dat is zeker een compliment ;-) Een aantal weken geleden heb ik de raw cheesecake framboos gemaakt en dat smaakte prima, maar nu wil ik hem voor mijn verjaardag maken a.s. zondag en vroeg mij af of de taart wel een hele nacht in de vriezer kan? Heb nml. niet zo zin om smorgens heeel vroeg al van bed te gaan om hem alsnog te maken hihi. Bij jou op de foto leek de framboosmoes helemaal glad, bij mij was het nog wat korrelig. Kan dat komen omdat ik waarschijnlijk te snel was met de mixer? Nou ja, het smaakt wel hoor. Ga hem zondag maken met aardbeien…dus ben benieuwd. Dan nog een vraagje, zag dat je in de moestuin ook meloenen gaat zetten. Ik heb sinds dit jaar ook een moestuintje en ben er echt helemaal happy mee, maar heb op diverse sites gezien dat een meloen nogal precies werk is qua snoeien etc..Hoe doe jij dat. Zet je het stekje gewoon in de grond en laat je het lekker groeien?

    Hoor het graag van je, dankje alvast en een goed weekend.

    Groet,
    Janna

    • Hoi Janna, superbedankt voor je leuke reactie en compliment!
      De taart kun je prima een nacht in de vriezer zetten, eerlijk doe ik dat heel vaak. Je kunt hem zelfs meer van te voren maken.
      Soms snij ik ook een helft eraf en zet de rest terug in de vriezer. Ik heb wel eens twee weken later nog een stuk gegeten. gaat prima.
      Ja bij mij is de frambozenmousse vaak best glad. Heb je groffe korrel? Het is van structuur wel iets korrelig. Ik laat de keueknmachine wel echt flink lang draaien. Cashewnoten zijn sowieso wat korreliger vind ik dan dat je de taart met amandelen maakt. maar het is net wat je lekker vind. je kunt het ook half half doen. Mijn ervaring is ook dat een nacht weken van de noten wel een gladder effect geeft dan dat ze korter zijn geweekt. Kunt dus de taart ook makkelijk morgen maken. De aardbeien voor garnering zou ik niet meereizen. later erop leggen.
      Ik heb inderdaad meloenen gezet. Ik heb dit jaar voor het eerst meloenen gezet dus heb nog geen idee;-) ik ga het bekijken. Heb nu stekje in de grond gezet en ik laat het groeien.

      Ik wens je een hele fijne verjaardag zondag! hoor graag hoe hij is gelukt!

      groeten van Cilla

      • Hallo Cilla, ik zou je nog even laten weten hoe de raw cheese cake aardbei geworden is, die ik voor mijn verjaardag gemaakt heb vandaag..Gistermiddag al lekker wezen kokkerellen haha en ik kan je zeggen dat ie heerlijk was..Echt waar, eigenlijk nog lekkerder dan de framboos en het leukste is dat deze taart eerder op was dan de kwarktaart die ik ook gemaakt had (dus de minder gezonde ;-) ) Ik dacht..tsjaa, niet iedereen houdt van te gezond..Ik dus helemaal blij..hoewel we nu geen stukje meer hebben voor morgen haha. Fijne week en de groetjes vanuit Friesland…Janna

        • Hoi Janna, Leuk dat jij hem nog lekkerder vond. dat vind ik dus eigenlijk ook;-) en met blauwe bessen is denk mijn favoriet. en dan met alleen amandelen. En super dat hij in de smaak viel. Jij ook fijne week!
          groeten van cilla

  14. Leuke en mooie website! Het recept wordt alleen al leuk door je mooie foto’s. Ik ga morgen direct aan de slag met een recept uit de ontbijtcategorie. Nu al zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>