Clafoutis rode bes

Clafoutis rode bes - Puur Homemade

Wat ik al eerder zei, clafoutis maak ik al heel lang en is eigenlijk het eerste recept wat ik ooit maakte qua taart. Een clafoutis rode bes daarintegen had ik nog nooit gemaakt. En ik vind het heerlijk, dat zure met dat zoete van de amandel.

Inmiddels is het basisrecept wel iets veranderd, durf ik ook veel te variëren. Voeg ik er dus ook amandelmeel aan toe, of soms ander meel. Hazelnootmeel is ook superlekker. Bedenk me nu ik dit typ meteen weer een variant!

Ik krijg veel vragen de laatste week over waar ik mijn spullen koop. Ik heb het geluk dat ik in de buurt diverse reformwinkels heb, en ook een Marqt, en een biologische markt op vrijdag. Ook mijn biologische boertje vlak bij die helemaal uit texel komt voor het weekend met zijn vrouw om zijn spullen te verkopen. Ik begrijp dat het niet overal zo is. Spullen kun je echt heel veel ook online bestellen. Amandelmeel bv in dit recept kun je goed bij Puur Mieke kopen. Ze heeft van alles, ook supplementen en hele leuke handige bakjes en flessen die BPA-vrij, PVC-vrij, ftalaat-vrij en loodvrij zijn. Is ook nog een van mijn wensen.

Clafoutis rode bes 3 - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Clafoutis rode bes

 • 4 eieren
 • 2 rijpe bananen(grote)/ 3 kleinere
 • eetlepel vanillepoeder
 • 100 gr amandelmeel
 • 150 gr rode bessen bessen

Bereiding: Verwarm de oven op 200 graden. Doe eerst de bananen in een kom en voeg één à twee eieren toe. Mix het geheel tot een romige mouse. voeg daarna de rest van de eieren toe, de vanille. Mix dit tot een gladde emulsie. Spatel daarna het amandelmeel erdoor en giet het mengsel in een ingesmeerde bakvorm. Zelf ben ik fan van bakpapier(omdat het makkelijk loslaat en het ook nog eens supermooi eruit ziet als het uit de over komt) dus ik leg gewoon een vel bakpapier in de vorm en giet daar het mengsel over. Strooi daarna de rode bessen erover. Zet vervolgens de clafoutis blauwe bessen 15 – 20 min in de oven. En klaar! Warm en koud heerlijk. Ik vind het zelfs lekker als ontbijt!

NB: Het is wel per oven verschillend. Kijk of de clafoutis rode bes gaar is, en mooi bruin…anders nog eventueel 5 min langer.

PS: Voor meer variaties zoek op clafoutis? Ik heb al verschillende gemaakt. Met conference perenverse vijgen, en kersen, maar ook wel bv veel met pruimen, frambozen en zelf aardbeien. Eigenlijk kun je heel veel variëren. Behalve harde vruchten als bv appel is niet echt heel lekker vind ik. Clafoutis blauwe bessen is wel een van mijn favorieten, samen met de clafoutis kersen.

 


Comments

comments

5 thoughts on “Clafoutis rode bes

  • O wat geweldig kersen van eigen boom in frankrijk!!! Ik heb druiven, bramen en frambozen en deze zomer hopelijk veel soorten bessen in mijn moestuin, maar kersen, daar ben ik zo dol op. Wat zal dat een tof gevoel geven, dat je ze zo uit eigen tuin kunt plukken.
   groeten van Cilla

   • Maar dan moet je wel de hele dag onder de boom staan schreeuwen. Bij ons hebben de vogels de kersen al op voor ze rijp zijn. Het lukte me dit jaar nog net om de onderste takken voor ons zelf te houden. Hmmmm…. Het begint al lekker te ruiken in de keuken. Nog 10 minuten en onze aalbessen clafoutis is klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>