Clafoutis aardbei-rode bes

Clafoutis aardbei-rode bes - Puur Homemade

Vandaag is de dag voor mijn Moestuinplan DEEL 3! Dit echt leukste onderdeel van dit weekend! Ik besloot nog even een Clafoutis aardbei-rode bes te bakken, om mee te nemen. Het blijft een succes recept, wat echt velen lusten. Dit recept is mijn manier om met bananen, die ik normaal allang zou hebben weggegooid, nog iets te maken. Mijn moestuin-buurvrouwen Tres en Corine zijn er morgen ook. Dus die lusten vast een stukje van de Clafoutis aardbei-rode bes.

Ik ga zo al vroeg op pad met de fiets naar de moestuin met Nienke en mijn twee logeetjes. Allemaal op hun eigen fiets, dan kunnen ze lekker daar op op de tuin fietsen. Ze hebben allemaal ook eigen handschoentjes om in de tuin te werken. En een bakje met vergrootglas om diertjes in te stoppen en te bekijken.


We nemen lekker broodjes, frittata, drinken, fruit, komkommer, pecannoten-chocoladekoek en natuurlijk clafoutis aardbei-rode bes mee. Ik denk dat ik ook een kleed voor ze meeneem. Niks leuker dan dat ze kunnen picknicken op de moestuin!
Vandaag gaat het dan echt gebeuren. Ik ga echte moestuinbakken maken! Na veel voorwerk van de afgelopen dagen, heb ik hier zo naar uitgekeken. En dat is echt iets waar ik me vorig jaar al op verheugde. Mijn motto: Lekker, gezond én mooi om te zien gaat ook op voor mijn moestuin. Ik kan daar zo blij van worden!

Puur Homemade KORTING-TIP!: Kun je amandelmeel, vanillepoeder of andere producten die ik gebruik moeilijk vinden in de winkel? Puur Mieke heeft de meeste producten, en kun je gewoon online bestellen en het wordt thuisbezorgd. Pur mieke heeft nu een leuke actie:  Ga naar Puur Mieke en meld je aan voor de nieuwsbrief. Als je aangemeld bent, krijg je direct een welkomstmail met daarin een code waarmee je 5% korting krijgt op je volgende bestelling.

INGREDIËNTEN Clafoutis aardbei-rode bes

 • 4 eieren
 • 2 rijpe bananen(grote) of 3 kleinere bananen
 • eetlepel vanillepoeder
 • 100 gr amandelmeel
 • aantal aardbeien en paar trosjes rode bessen

Bereiding: Verwarm de oven op 200 graden. Doe eerst de bananen in een kom en voeg één à twee eieren toe. Mix het geheel tot een romige mouse. voeg daarna de rest van de eieren toe, de vanille. Mix dit tot een gladde emulsie. Spatel daarna het amandelmeel erdoor en giet het mengsel in een ingesmeerde bakvorm. Zelf ben ik fan van bakpapier(omdat het makkelijk loslaat en het ook nog eens supermooi eruit ziet als het uit de over komt) dus ik leg gewoon een vel bakpapier in de vorm en giet daar het mengsel over. Was de aardbeien en dep ze droog met keukenpapier. Snij ze in halfjes en leg ze in het deegmengsel. Leg er een paar takjes met rode bessen bij en zet vervolgens de clafoutis aardbei-rode bes 15 – 20 min in de oven. En klaar! Warm en koud heerlijk. Ik vind het zelfs lekker als ontbijt!

NB: Het is wel per oven verschillend. Kijk of de clafoutis aardbei-rode bes gaar is, en mooi bruin…anders nog eventueel 5 min langer.

PS: Voor meer variaties zoek op clafoutis? Ik heb al verschillende gemaakt. Met conference perenverse vijgen, en kersen, maar ook wel bv veel met pruimen, frambozen en zelf aardbeien. Eigenlijk kun je heel veel variëren. Behalve harde vruchten als bv appel is niet echt heel lekker vind ik. Clafoutis blauwe bessen is wel een van mijn favorieten, samen met de clafoutis kersen.


Comments

comments

9 thoughts on “Clafoutis aardbei-rode bes

  • Hoi Joost&Merel,

   Ja inderdaad, en zijn goed opgeschoten vandaag. Ik hou me zeker aanbevolen voor een potje honing van eigen moestuin! Ik hou de site in de gaten!
   Tot de volgende keer. Ik ben benieuwd hoe Charlotte het gaat doen!

   groeten van Cilla

  • Beste Ronald, Het komt er niet echt op neer, iets meer of minder. (Ik heb blanke vanille poeder overigens). Als je van vanille houdt iets meer, en anders gewoon afgestreken lepel. Je kunt ook gebruik maken van een scheutje vanille essence. Het is ook echt leuk om clafoutis in verschillende kleine bakjes te doen, voor het dessert. Ik heb ze nu ook weer gemaakt in kleinere bakjes in vorm van een ster en ziet er meteen super kerst uit! Fijne kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>