Chocolademousse met kokos en rood fruit

Chocomousse met kokos en rood fruit 5- Puur Homemade

Ik had echt zin in chocolademousse. En omdat het vandaag Tweede Paasdag is en we verder niks hadden, had ik tijd om het even te maken vanochtend. Het werd chocolademousse met kokos en rood fruit.

Dat ik zin had in chocolademousse is best bijzonder voor mij. Meestal ben ik echt meer van frisse smaken. Dat was heerlijk smullen na het eten! Echt makkelijk te maken en nog gezond ook!;-). Voor de pasen of een andere gelegenheid superleuk om de chocolademousse met kokos en rood fruit te serveren als friandise op een amuselepel.Ik at al bijna 10 jaar geen chocolade. En dat was wel iets wat ik heel lekker vond. Vooral bonbons. Altijd als mijn vader weer op de beurs had gestaan kregen we een kilo Leonidas bonbons uit België, en daar konden we aardig van smullen. Chocolademousse was eigenlijk gek genoeg nooit echt mijn favoriet. Net als chocoladevla. Ik snapte toen, voordat ik mijn eetpatroon omgooide voor mijn gezondheid, echt al niet dat mensen dat lekker vonden. Ook als we chocolademousse vroeger thuis hadden, at ik het vaak niet. Het smaakte gewoon best erg chemisch en helemaal niet lekker naar chocolade.
Toen ik net Puur Homemade was gestart vertelde een collega mij, dat ze een keer Chocolademousse van avocado had gegeten bij een vriendin. Ik dacht dit ga ik proberen. Ik begon toen met een halve avocado want vond het anders zonde. Ik dacht wat als ik het niet lekker vind. Met beetje raw cacao erbij en met de staafmixer gemengd. Smaakte meteen al te gek en lekkerder dan dat ik me ooit kon herinneren dat chocolademousse smaakte. Nooit gedacht dat ik nog ooit Chocolademousse van avocado zou eten, en het ook zo lekker zou vinden. Het is zo makkelijk en snel klaar, en ook heerlijk. De eerste keer dat ik het probeerde te maken maakte ik het dus alleen van avocado met raw cacao. Is ook superlekker. Dus dat blijft een optie.
Inmiddels heb ik het al vaker gemaakt, ook als ik bv eters heb. De meeste zijn echt verrast. Ik probeer alleen nu elke keer weer een nieuwe variant. Met sinaasappel of mandarijn is chocolademousse erg lekker. Ook heb ik wel eens verse frambozen door de mousse heen gedaan en was ook heerlijk. Nu dus een variant met een banaan. De chocolademousse met kokos en rood fruit is superlekker maar het heeft ook nog eens veel voordelen. Ik zal de voordelen even op een rijtje zetten.

Avocado

Avocado vol goede vetten en mineralen, als ijzer & kalium. De olie in de vrucht bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten en heeft dus een gunstige invloed op het cholesterolgehalte.

Raw Cacao

Rauwe cacao poeder is puur en is in tegenstelling tot gewone chocolade ongeraffineerd, waardoor het geen suiker en melk bevat. Het bevat diverse vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren. Rauwe cacao poeder bevat per gram de meeste anti-oxidanten van alle voedingsmiddelen ter wereld. Rauwe cacaopoeder wordt tijdens het malen niet verhit. Hierdoor blijven alle goede eigenschappen van rauwe cacao behouden. Zelfs de vezels en proteïnes blijven dan behouden. Biologische, rauwe cacaobonen worden geselecteerd op afwezigheid van ziektekiemen en schimmels om zo de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Stress, op het werk of door persoonlijke omstandigheden, zoals (langdurig) roken, uitlaatgassen, bestrijdingsmiddelen, suiker, schadelijke e-nummers of chemische stoffen in je werkomgeving, waar je regelmatig aan blootgesteld wordt, noemen we ook wel ‘oxidatieve stress’. Oxidatie betekent roesten. Als je lichaam en geest vaak te maken heeft met dit soort stress, slijt je sneller. Het verouderingsproces gaat sneller. Je geheugen wordt snel minder, je wordt stijver, je geneest minder snel en alles gaat stroever en langzamer. Anti-oxidanten zorgen ervoor dat vrije radicalen afgevoerd worden. Het is daarom erg belangrijk om te zorgen dat je genoeg voeding binnenkrijgt dat rijk is aan anti-oxidanten. Rauwe cacao poeder is echt lekker vind ik en ook nog een supergezond!
En ik ben zo blij dat ik dit heb uitgevonden waardoor ik af en toe ook een stukje chocolade kan eten. Dat is toch wel echt erg lekker. Ik heb jaren lang geen chocolade gegeten, dus miste het niet echt meer en nu echt blij dat ik raw cacao wel kan eten en hier geen last van heb. Ik weet niet hoe gewonen chocolade smaakt meer, dus denk wel dat dat mijn voordeel is, ben niet gewend aan melksmaak en suiker. Klein stukje bij de thee, vind ik heerlijk en geniet ik heel erg van.
PS: Teveel aan raw cacao is niet goed voor jonge kinderen. Neem dan gewoon biologische cacao.

Rood fruit

Rood fruit zit niet alleen vitamine C in, maar ook zogenoemd ellagitannine. Dit is een stof die verder eigenlijk alleen maar in geneeskrachtige kruiden voorkomt. Aan deze stof worden kankerremmende effecten toegeschreven, al is dat alleen nog maar in het laboratorium aangetoond.

Banaan

Bananen bevatten niet alleen veel kalium, maar ook veel vitamine B6. Het is van alle soorten fruit en groenten de rijkste bron van deze vitamine. Vitamine B6 is veelzijdig en werkt samen met kalium. Beide stoffen spelen een belangrijke rol bij ons tastgevoel. Dit vijfde zintuig wordt gevormd door zenuwuiteinden die eindigen in de huid. Ze vangen prikkels van buitenaf op, zoals de warmte van de zon of een zachte aanraking. Zowel kalium als vitamine B6 zijn nodig om die prikkels via de zenuwen door te geven aan de hersenen. Een banaan zorgt voor extra concentratie of prestatie. Daarom wordt vaak gezegd dat je voor sport of bv een examen een banaan zou moeten eten. Ik eet heel veel bananen. Ik kan echt bijna niet zonder een banaan. Dit is ook denk ik, omdat ik eigenlijk altijd een tekort heb aan vit B6.

Chocomousse met kokos en rood fruit 6- Puur HomemadeChocomousse met kokos en rood fruit 3- Puur Homemade

INGREDIËNTEN Chocolademousse met kokos en rood fruit (8 lepels)

voor de garnering

  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 2 medjoul dadels
  • 2 eetl kokosbloesemsuiker
  • 2 eetl raw cacao

voor de garnering

  • geraspte kokos
  • 8 frambozen
  • evt rode bessen voor garnering

Bereiding: Doe de banaan, avocado, dadels, kokosbloesemsuiker en cacao in de blender of keukenmachine en maak er een luchtige chocolademousse van. Zet het even in de koelkast om een beetje op te stijven.
Om te serveren: Schep met een lepel een beetje op een amuselepel en garneer met een beetje geraspte kokos en een framboos. Een gewone lepel kan natuurlijk ook. Leuk is om de lepels met elkaar op een bord te leggen in de vorm van bv een bloem.Chocomousse met kokos en rood fruit 4- Puur Homemade

PS: Een lepel chocolademousse met kokos en rood fruit is natuurlijk een echt klein hapje. Het vult best wel, maar smaakt naar meer;-) Je kunt de chocolademousse met kokos en rood fruit ook leuk opdienen in een bakje. Dan is deze hoeveelheid genoeg voor 2 personen.

Raw cacao kopen? Puur Mieke verkoopt veel van de ingrediënten die ik gebruik, en is makkelijk online te bestellen. De raw cacao is ook heel vaak bij de Tuinen in de aanbieding. Die bezorgen al gratis thuis vanaf 25 euro!

Chocomousse met kokos en rood fruit 2- Puur Homemade


Comments

comments

2 thoughts on “Chocolademousse met kokos en rood fruit

    • Kokosbloesemsuiker is echt iets heel anders als gewone suiker. Het ligt eraan waarom je geen suiker zou willen eten. Ik beperk het sowieso zelf. Maar kokkosbloesemsuiker is een goed suiker en kun je gewoon eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>