Cheesecake zonder cheese!

Cheesecake zonder cheese!Cheesecake zonder cheese!

Echt een fantastisch recept! Zo langzamerhand kom ik er steeds meer achter dat er veeeeeeeel meer mogelijk is dan dat ik dacht. Cheesecake was altijd mijn favoriet! Dus zo blij met deze variant. Tuurlijk is het anders, dan de echte cheesecake, maar heel erg super. Ik werd gewezen op de site voedzo.nl. Hier komt ook het recept deels vandaan. Heb zelf wat aangepast, want ik eet geen cashewnoten, omdat die net als pinda’s vaak schimmels bevatten en niet goed zijn voor mijn darmen. Ook weet ik niet zo goed wat ik van stevia vind dus heb ik weggelaten. Daarom heb ik dit gemaakt met biologische amandelen. Voor mij is dit al een beetje zondigen door de honing, omdat ook honing zorgt voor bloedsuikerschommelingen, maar met ruwe honing is het in elk geval wel gezond! Soms moeten er uitzonderingen zijn binnen het gezonde, dat dan wel weer.

INGREDIENTEN:

voor bodem:

 • 100 gr amandelen(paar uur geweekt)
 • 150 gr dadels (ongezoet en zo zacht mogelijk)

Voor de vulling:

 • 200gr amandelen(paar uur geweekt)
 • 100 gram honing
 • 100 gram gesmolten kokosolie
 • 1 citroen. (rasp van een citroen en het sap)
 • 1 theel vanillerasp of vanillepoeder
 • 200 gram – 300 gram fruit naar keuze (bosvruchten/aardbeien heb ik al geprobeerd maar denk bv mango of frambozen ook super lekker!

De Bodem: Zet de amandelen een paar uur te weken in water. als je snel wilt weken kun je de amandelen even in kokend water zetten. Heb ik ook geprobeerd maar is echt voor als je haast heb. Het kan en het smaakt prima maar de amandel blijft iets groffer heb ik gemerkt. Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier(liefste 18-20 cm, groter wordt de taart lager, of moet gewoon dubbele hoeveelheid maken dat kan ook).  Ontpit de dadels. Maal eerst de amandelen fijn in de keukenmachine en voeg daarna de dadels toe. Laat de machine draaien totdat het een bal vormt. Haal de bal eruit en bekleed hiermee de bodem van de bakvorm.

De vulling: Maal de amandelen in de keukenmachine helemaal fijn. Voeg daarna de rest van de ingredienten toe En laat de keukenmachine draaien totdat het een goede emulsie is. Schep de helft van de het mengsel eruit in de bakvorm. Voeg nu het gewassen fruit toe en mix tot een gladde mix. Giet het bovenop het eerst laagje en strijk het glad. Leg ter versiering wat fruit bovenop de taart het zakt er een beetje in. Dit zou ik aleen doen met fruit wat goed tegen de vriezer kan. aardbeien bv blijven hard en worden iets waterig dus die heb ik zelf er vers opgelegd. Bosbessen ging prima. Is beetje eigen keuze. Kunt de taart ook nog evt versieren met een topping van bv zelfgemaakte jam zonder suiker en daar dan het verse fruit op leggen. Ook kun je slagroom maken van Rice-topping-cream.

Echt een heerlijke taart en beide varianten die ik heb gemaakt waren super! Ook mijn collega’s vonden hem heerlijk.

TIP: kunt de taart ook versieren met geroosterde geschaafde amandelen!(zie foto)

 bosvruchtencheesecakebosvruchtencheesecake met aardbeien

 

 


Comments

comments

7 thoughts on “Cheesecake zonder cheese!

 1. Goed bezig Cilla! En wanneer heb je hier toch allemaal tijd voor? Heb er bewondering voor. Ik ben nog niet begonnen aan taarten zonder bloem, maar als ik dit zo zie moet ik het ook maar een gaan proberen. Ziet er heerlijk uit!
  Gwen

  • Hoi! Ja het heeft even wat tijd gekost maar het is van de grond. nog best ingewikkeld allemaal…
   tja wanneer tijd voor eerlijk gezegd krijg ik die vraag de laatste weken meer en ik weet het niet. Ik vind het leuk en heb een droom;-)

 2. Pingback: cheesecake stoofperen -Puur Homemade

 3. Pingback: Cheesecake mango - Puur Homemade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>