Brownie courgette-pecannoot

Brownie courgette-pecanoot 2- Puur Homemade

Grappige is dat ik eigenlijk al zo lang al geen chocolade had gegeten, dat ik er eigenlijk helemaal geen behoeft meer aan had. Een echte zware chocoladesmaak eigenlijk niet voor mij was weggelegdmaar ik moet eerlijk zeggen, deze brownie courgette-pecannoot vind ik zo lekker, bijna niet te stoppen.

Sinds ik de raw cacao heb uitgevonden en gelezen heb in De voedselzandloper dat elke dag een beetje supergezond is, maak ik er zelf van alles mee. Ik een echte pure chocolade fan geworden. Ook bij de gastkokavond bij Nurks in de Haarlemmerhout was iedereen erg enthousiast. over de brownie. daar maakte ik hem met walnoten.

Voor mijn verjaardag had ik dit als traktatie gemaakt op mijn werk. En het was echt een groot succes. De hele brownie was op 12 stukjes na op! Ik had er kleine blokjes van ongeveer 3,5 bij 3,5 van gesneden. Ook had ik een clafoutis met blauwe bessen gemaakt. het leuke was dat we s’middags met zijn allen nog thee gingen drinken en dat er een paar speciaal voor bij de thee weer gebakken hadden. Echt top, helemaal voor mij goed, want ze hadden het van mijn site. Een clafoutis waarin de blauwe bessen in de vorm van 40 waren gelegd, een notenbrood en dadelballetjes. Dat doet me zoveel.

Brownie courgette-pecanoot - Puur HomemadeINGREDIËNTEN Brownie courgette-pecannoot( dit formaat +/- 60 stuks)

Voor de brownie (80 blokjes van 3,5 bij 3,5cm)

 • 500 gr zachte medjoul dadels (als ze hard zijn eerst even weken in warm water)
 • 150 gr (raw)cacao
 • 200 gr amandelmeel
 • 230 gr geraspte rauwe courgette
 • 200 gr pecannoten (of walnoten ook heel lekker!)
 • 400 gram kokosolie
 • 4 eieren
 • 1/2 theelepel (keltisch) zeezout
 • 5 theel wijnsteenbakpoeder

Voor de cocotopping:

 • 240 gram dadels
 • 150 gram gesmolten kokosolie (ontgeurd)
 • 200 ml amandelroom,
 • 100 gram (raw) cacao
 • 4 eetl kokosbloesemsuiker
 • 170 gr ongezwavelde abrikozen
 • paar pecannoten voor op de topping(ook handig om meteen de verdeling aan te geven voor de grootte van de stukjes)

TIP: Ik heb de topping ook een keer gemaakt van alleen abrikozen, ook superlekker!!! Gebruik dan ongeveer 200 gr abrikozen.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie alvast. Doe vervolgens de dadels, kokosolie en eieren in de keukenmachine. Laat deze net zo lang draaien totdat het een fijne gladde emulsie is. Voeg daarna het amandelmeel, de cacao, zout en bakpoeder toe. En draai nog even kort de keukenmachine. Schep daarna door dit mengsel de geraspte rauwe courgette en de pecannoten (een beetje met de hand iets fijner gemaakt, maar hou ze grof, dit geeft luchtigheid in de brownie). Bekleed een vorm naar wens met bakpapier en giet de massa in de schaal/bakvorm. Zet de brownie courgette-pecannoot voor 25 min in de oven. Laat hem goed afkoelen.

Maak vervolgens de chocotopping: Doe als eerste de dadels en de abrikozen, of alleen de abrikozen, ligt eraan welke topping je maakt, en maakt ze iets fijner. Maak ze niet te fijn, een grove topping is echt heel lekker en een fijn contrast met de brownie. Voeg de gesmolten kokosolie, amandelroom, cacao toe en laat het even kort draaien totdat het een mooie bruine kleur heeft. Doe het evt met ‘pulsen’, daardoor behoud je een beetje het grove. Smeer de topping over de afgekoelde brownie en maak een verdeling met paranoten, zodat je de brownie courgette-paranoten makkelijk in stukjes kunt snijden, na opstijven. Ook lekker is het om nog wat extra abrikozen ik kleine blokjes van 5×5 mm te snijden en eroverheen te strooien. Doe dit voordat je de brownie laat opstijven in de koelkast. Zet hem min een uur in de koelkast voordat je hem eet. De brownie courgette-pecannoot kan prima een dag van tevoren gemaakt worden en kunt hem het beste snijden, een uur voor opdienen.

Zelf vind ik het het lekkerste als de brownie courgette-pecannoot voordat je hem eet al even uit de koelkast is geweest. Anders is de topping vrij hard. Bewaar de brownie wel in de koelkast!

Ps: Ik denk nu dat ik dit typ…mmm denk ook lekker met pistachenoten. ga ik ook maken maar dan wel kleine hoeveelheid;-)

TIP: Ik heb laatst bij de Action supergoeie bakvormen gekocht. Een kleine vierkante en een hele grootte die van vierkant tot groot rechthoekig uitgeschoven kan worden. Echt zo blij mee!

ZOETEKAUW VARIATIE TIP voor de topping: vervang de kokosolie en de amandelroom door één avocado en evt een banaan. Gebruik evt het recept van de chocomousse op mijn site. Dit heb ik ook een keer gedaan en is superlekker! Wel machtiger en zoeter. En iets minder lang houdbaar.(3 dagen)


Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>