Gele-bonensalade

gele bonensaladegele bonensalade saladegele bonensalade

Heb deze zomer echt zooooooveel van deze heerlijke boontjes kunnen oogsten. Ik had maar 6 zaadjes gezaaid en had dus zes klein plantjes maar fantastisch echt hoe dit tot enorme planten uitgroeid.

Deze boontjes zijn wat zachter van smaak dan de gebruikelijke sperzieboon. Echt super om te koken maar ook lekker voor een bonensalade. Ik vind ze echt heerlijk.

En een simpele bonensalade heeft niet zoveel nodig. Zo puur mogelijk is eigenlijk het lekkerst.

Dit is een recept wat mijn moeder vroeger al maakte. Heb het een beetje aangepast. Arganolie is echt overheerlijk. Is nootachtig en komt uit marokko. Een hele dure olie maar wel echt ontzettend lekker. Schijnt dat als je bv droog haar heb en je smeert dit in je haar als masker dat je haar een enorme boost krijgt.

INGREDI√čNTEN¬†Gele-bonensalade

(voor 1 pers voor lunch)

  • 250 gr gekookte boontjes
  • 3 theel arganolie
  • 1 theel witte wijn azijn of appelazijn
  • 2 theel extra vierge olijfolie
  • snufje keltisch zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • een klein charlotje fijngesneden( kan ook een rode ui of ik heb in dit geval bosui uit mijn tuin genomen.

Meng alles door elkaar en meng de dressing door de boontje en klaar! Ook lekker als bijgerecht!

 

 


Comments

comments

2 thoughts on “Gele-bonensalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>