Muffins met blauwe bessen

IMG_6790

Nadat ik het boek Broodbuik heb gelezen vielen er voor mij veel puzzelstukjes in elkaar. At wel al zo min mogelijk tarweproducten en eigenlijk ook maar een koolhydraat moment per dag. Na het boek de voedselzandloper was ik al een deel om en was overgegaan op spelt-zuurdesembrood. Voelde echt veel beter. Op vakantie deze zomer had ik een broodje meegenomen om af en toe een sneetje te eten, maar er was genoeg om te eten dus miste het brood eigenlijk niet. At lekker veel salade, en vis. Twee keer had ik toch zoiets ik neem lekker een broodje bij mijn salade, en beide keren had ik pijn in mijn buik toen ik in bed lag en hield ik weer vocht vast de volgende dag.

Toen heb ik besloten, na ook een paar gebeurtenissen in mijn leven dat het nu klaar was. Ik wilde nooit meer iets eten waar ik veel last van kreeg. Ik voel me altijd lastig en denk niet alleen dat mensen mij lastig vinden maar sommige mensen vinden dat ook echt. daarom heb ik me veel aangepast aan mijn omgeving en dacht ik ach een keertje is niet erg.,…maar dat was het natuurlijk wel.

Na mijn vakantie in Kreta ben ik helemaal om! Ik wil gezond eten en zonder gluten, melk en toegevoegde slechte suikers. Daarom ben ik dit blog begonnen. En voel mer erg gesteund door iedereen op mijn facebookpagina puurhomemade. Ik heb altijd de droom ooit een boek te maken over The new way of  living vol recepten! Dus wie weet gaat mijn droom ooit uitkomen…

Dit recept komt uit het boek broodbuik. Blauwe bessen ben ik helemaal verslaafd aan. En ze zijn ook nog eens gezond. vol met antioxidanten. Ik vries ze in in het hoogseizoen en eet de hele winter door blauwe bessen.

INGREDIËNTEN(12 stuks)

  • 200gr amandelmeel
  • 50 gr gebroken lijnzaad
  • 1 theel wijnsteenbakpoeder
  • snufje keltisch zeezout
  • 2 eieren
  • 125 ml kokosmelk
  • 55 ml walnootolie(of evt kokosolie is iets goedkoper)
  • 1 rijpe banaan
  • flinke hand blauwe bessen

Bereiding: Verwarm de oven op 160 graden. Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom. mix in een andere kom de eieren met de banaan en melk tot één emulsie.  Voeg alles bij elkaar, en spatel daarna de blauwe bessen erdoorheen. Verdeel het mengsel over 12 vormpjes en zet het 45 min in de oven op 160 graden.


Comments

comments

4 thoughts on “Muffins met blauwe bessen

  1. Hé wat leuk! Ook volgens Broodbuik aan het eten? Deze muffins waren het eerste wat ik maakte uit het kookboek. Toen wist het hele gezin: We kunnen nog steeds ongelooflijk smullen, maar dan met goede ingrediënten. Sindsdien zijn we allemaal om… Onze oudste (13) rebelleert nog wel wat, maar de andere twee mokken er niet om. Ze weten dat niet alles meer mag (mocht toch eigenlijk al niet, maar nu mogen die dingen die toen mogen ook niet). Zijn al je recepten vanaf nu ‘Broodbuikproof’?

  2. Beste hilleen, Is het enige eigenlijk wat ik nog gemaakt het uit het broodbuikboek. Maar ja al mijn recepten zijn broodbuikproef! ik eet geen tarwe of iets van gluten. Zelf eet ik ook geen suiker en koemelkproducten. En ook geen vlees en bonen;-) vooral veel groentes en vis of iets van quinoa, of geitenkaas. De voedselzandloper was het boek waar ik al van dacht nou nu stop ik echt geen suiker meer in mijn mond…en na broodbuik gelezen te hebben helemaal niet meer en ook nog de gluten;-) Ik zit met smart te wachten op het kookboek van broodbuik. Heb zelf nog net een nieuw kookboek gekocht en heb er een waar ik enorm veel uithaal…dat is het kookboek van de voedselzandloper. daar zijn eigenlijk mijn eerste recepten uit gekomen;-)
    Mijn dochtertje van 5 heeft nog wel moeite, maar goed ze eet eigenlijk best gezond en langzaam komt er steeds iets bij;-)

    • Ha, ik heb de Engelstalige versie van het kookboek van Broodbuik. Ik wilde niet wachten.
      De NL versie komt, heb ik begrepen, in het voorjaar van 2014… Dat duurt me nog veel te lang.

      Heb ook daar al recepten uitgehaald. Staat ook een basisrecept voor bijv. brood en ik heb al een soort foccaciabrood gemaakt voor bij de soep. Smullen!

      Maar ook de walnoot-appelbrood uit het boek lukt goed en ik heb een site gevonden met allerlei glutenvrije broden. De kokosbrood heb ik al een paar keer gemaakt. Met 2 sneetjes ben ik dan vol (en het zijn echt kleine cakeplakjes).

      Er is ook een Broodbuik FB groep, staan ook al veel recepten en linkjes naar recepten.
      Succes! Ook bij mij doet ‘t hele gezin mee en ‘t bevalt ze prima (kinderen 9, 10 en 13). Die van 13 vindt ‘t moeilijkst. Maar ze eten heerlijk, dat vinden ze gelukkig wel.

      • O ik twijfelde ook zo om toch het kookboek te bestellen..in het engels. dus jij zegt eigenlijk dat ik dat toch moet gaan doen? voorjaar vind ik ook wel erg lang wachten;-(. Klinkt wel goed die broden. Ik had ook ergens een foccacia gevonden bij paleo dieet maar heb ik nog steeds niet uitgeprobeerd. Ben gek op foccacia met soep of iets. Ik heb het boek van (h)eerlijk besteld en is ook wel heel fijn en mooi boek. Vind je het niet lastig vertalen met alle cups e.d? of valt het mee?
        Bedankt voor de tip van de facebookpagina, heb ik me ook op ingeschreven nu.
        Wat goed dat jou kinderen meedoen! Mijn dochtertje van 5 vind nog niet alles lekker dus dat is wel echt lastig. zij is er van aardappelen, en ik eet geen aardappelen. dus kook vaak dubbel. Maar doe mijn best om haar zoveel mogelijk alles te geven wat ik eet. brood is nog moeizaam maar gaat vast ook lukken. ze vraagt nu al naar paprika en komkommer mee naar school en nu zei ze mag ik een keer abrikoosjes mee. Nou daar wordt ik al heel gelukkig van. Van het weekend wil ik met haar koekjes gaan bakken maar dan broodbuikproef en ook zonder suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>