Biscuit taart met jamvulling

KERST biscuit taart 1- Puur Homemade

Echt een supermakkelijk recept! Deze biscuit taart is zo klaar dus nog zo in elkaar te draaien voor de kerstdagen.

En eieren en meel heb ik tenminste altijd wel in huis, dus ook handig om te maken als je opeens onverwacht visite krijgt. Met een ster of iets anders erop ziet deze biscuit taart er helemaal

Dit recept heb ik uit het boekje Feesteditie van Monique van de vloed van de facebook groep, Dat maken we lekker zelf! Een boekje vol recepten zonder geraffineerde suiker en melk. Monique gebruikt eigenlijk altijd sukrin. Ik vind zelf soms kokosbloesemsuiker lekkerder, maar weet niet of dit recept lukt daarmee, al zou ik niet weten waarom niet.

Ik heb dit recept al uitgeprobeerd voor monique voordat het boekje uitkwam. Persoonlijk vond ik de biscuit taart iets te zoet, dus zou er zelf minder suiker in doen de volgende keer. maar smaken verschillen. Mijn buurmeisje vond het heerlijk en helemaal niet te zoet. Ze heeft er 3 stukken van gegeten. Door dit recept ben ik op een nieuw idee gekomen, en wil ik binnenkort nog wel proberen. Dan zal ik ook kijken of het lukt met kokosbloesemsuiker. Al zal ie dan wel bruin worden i.p.v mooi wit. Beetje ruwe honing is misschien ook wel nog een idee.

De taart hoeft niet in een keer op, de volgende dag was ie ook nog lekker. Heb hem gewoon bewaard onder een beetje aluminiumfolie.

KERST biscuit taart 3 - Puur Homemade.Biscuit taart 4 - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Biscuit taart

Voor het biscuit:

  • vijf eieren
  • 200 gr sukrin
  • 200 gr rijstemeel
  • 1 theel wijnsteenbakpoeder

Voor de vulling:

Zelfgemaakte jam (ik heb zelfgemaakte jam van zelfgeplukte bosbessen in Friesland gebruikt) of biologische jam met smaak naar keuze

Bereiding: Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een ronde springvorm met bakpapier. Zeef het meel en voeg de bakpoeder toe. Mix in een andere kom de eieren met de sukrin tot een goed luchtige emulsie. Het beslag wordt ongeveer 4 keer zoveel. Spatel het meel met de bakpoeder in een paar slagen door het luchtige mengsel. ga nioet te lang door, want dan verliest het snel zijn luchtige substantie. Schep de substantie in de springvorm en plaats deze in het midden van de oven en bak de biscuit taart in ca 45 minuten gaar. Controleer met een prikker of de taart gaar is.

Laat de taart goed afkoelen en haal hem uit de springvorm. Snij het biscuit met een scherp mes overdwars door. Besmeer de onderste laag met de jam en plaats het bovenste deel er weer op. Ik heb de taart versierd met een ster gemaakt met sukrin melis, door een ster uit bakpapier te knippen en die op de taart te leggen. Als laatste heb ik, toen de ster klaar was nog wat extra erover gestrooid om er een sneeuweffect aan te geven.

TIP: ook lekker om ertussen samen met de jam geitencremefraîche of geitenkwark tussen te doen, of een vanillecustard.

PS: Het boekje Feesteditie van Monique kun je hier bestellen.


Comments

comments

2 thoughts on “Biscuit taart met jamvulling

    • Hoi, Ik heb dit beschreven in mijn blog. Ik denk dat het ook kan met kokosbloesemsuiker. En ook honing moet kunnen denk, alleen weet ik dan niet of het luchtig blijft en de ei doodslaat zeg maar. Ik zou in eerste instantie gaan voor kokosbloesemsuiker en zou 150 gr doen. Ik wil dat graag nog uitproberen, omdat ik sukrin ook niet altijd even lekker vind. Het heeft een soort smaakje waardoor alles hetzelfde smaakt.
      Jij ook fijne kerst! groeten van Cilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>