Biet-ananas-wortelsmoothie

Biet-ananas-wortelsmoothie - Puur Homemade

Smoothie-time!

Wil zo graag van alles uitproberen met mijn nieuwe apparaat. Vanochtend met een paar bieten, die ik allemaal gekookt heb gisteren, een smoothie gemaakt. Het werd biet-ananas-wortelsmoothie. 

Echt heerlijk en weer eens wat anders dan een groene smoothie. Ik ben niet echt erg lekker, dus deze week ga ik lekker veel groentesmoothies drinken, terwijl ik elke dag zal genieten van mijn apparaat. Hij is zo mooi om te zien en een genot om mee te werken. En eigenlijk elk ding wat ik nu heb gemaakt smaakt veel lekkerder dan de smoothies die ik steeds maakte met mijn magimix of staafmixer als ik snel klaar wilde zijn. En met dit apparaat ben ik snel klaar, en het smaakt lekkerder. En is ook supermakkelijk schoon te maken.Mijn ‘Buurman’ had zijn moestuin omgeploegd en kwam met een hele zak met kleine bietjes. Hij zag het niet zitten om zulke kleine bietjes schoon te maken en ging ook bijna op vakantie, dus kwam ze brengen en zei: mijn vrouw zei: “ Breng maar naar Cil, is leuk voor haar blog. Ben benieuwd wat ze ervan gaat maken.” Eerlijk het was best wel veel werk, maar het was het waard, want wat zijn ze lekker! Ik heb ze gekookt en later bedacht ik me dat ik er ook een paar rauw had moeten laten. In deze smoothie is het natuurlijk heerlijk rauw. Het kan natuurlijk gewoon beide, maar rauwe groeten in een smoothie is natuurlijk super en gezond!

Fuccia

Zelf moet ik wel echt lachen om deze zo fuchsia-roze smoothie. Grappige is ik hou zo niet van deze kleur. Ben een beetje een aparte met kleur. Rood kan ik echt niet aan, fuchsia nog net maar het maakt me heel erg onrustig. Ik ben zelfs een keer zo erg geweest toen ik met Nienke naar een strandhuisje ging voor 3 weken dat ik mijn eigen spullen meenamen om te stylen. En de eigenaar van de huisjes wist van mijn beetje rare rood afwijking, omdat ik daar al paar keer was geweest. Hij heeft voordat ik kwam alle rode kussens incl gordijnen verwisseld met een ander huisje die zachtzee blauw was.

Als smoothie is dat natuurlijk anders, maar ik zal in huis nooit iets van deze kleur in huis halen. Het leuke is ook dat ik bij het drinken van deze smoothie in deze kleur, en ook bij het maken met de collage met de roze deur, ik onmiddellijk heel veel herinneringen kreeg naar mijn vorige baan. 14 jaar geleden begon ik te werken bij het tijdschrift Viva. Dit heb ik gedaan tot in 2006 waar ik toen als artdirector werkte. Deze kleur was typisch Viva. Ik maakte ook voor mijn kantoor, en voor de inspiratie/leeshoek op de redactie kussens in deze kleur samen met rood en oranje en bekleedde de stoelen die toen in mijn kamer stonden aan de vergadertafel met de zelfde kleur en stof als de kussens. Grappig want bij mij thuis zou dat er echt niet meer inkomen, maar het paste gewoon bij Viva. Door deze kleur kwamen er veel superleuke, maar ook minder leuke herinneringen omhoog, bij het drinken van deze smoothie. Leuk wat er aan herinneringen kan hangen bij het zien van een kleur. Nu denk ik zelf, dat dat ook wel extra komt omdat ik zo beeldend ben en denk en praat zelfs in beelden. Ik heb dat ook met muziek. Ik denk dat meer mensen dat zullen herkennen, dan met een kleur.

Home is where the hart is…

Grijs dat is meer mijn ding. Grijs in combinatie met crème en wit. Ik ben verslaafd aan servies, en aaibare kussens en kleden.Ik heb veel verschillende grijze, en witte bakjes, borden, schalen, bekers en kopjes, wat ook op mijn site/blog wel te zien is. Ik ben erg consequent in de kleur grijs. Ik herken de kleur grijs meteen. Daar kan ik mijn gevoel heel goed op vertrouwen. Hoef nooit een staaltje of iets bij me te hebben. Ik weet dit is de goede kleur of niet. Door de jaren heen heb ik veel servies verzameld, wat allemaal bij elkaar past. Samen met veel glaswerk. Ook heb ik sinds 3 jaar een huisjes-tik. In de avond branden de lichtje in de huisjes op het dienblad op tafel altijd. Ook staan er huisjes in de vensterbank. Hier zet ik altijd weer nieuwe bloemetjes in. Zelfgeplukt of gekocht, of een combinatie ervan. Heel vaak haal ik ook gewoon wat takjes of iets uit de tuin.
De spreuk die heel erg bij mij past is: “Home is where the heart is”. Mijn hart ligt ook thuis, dat is iets waar ik vrees ik erfelijk mee belast ben. Van huis gaan is niet echt mijn ding. Daarmee bedoel ik lange vakanties, weekenden weg. En dan vooral alleen. Zonder alles wat mij lief is. Ik heb dan heimwee. Heimwee naar mijn huis waar ik me thuisvoel, en waar ik letterlijk rust krijg en mijn hoofd leeg maak. Als ik wegga heb ik het liefste iedereen bij me, die ervoor zorgen dat ik me thuis voel waar ik dan ook ben. Wil niet zeggen dat ik nooit wegga, maar diep in mijn hart ben ik meer van het cocoonen. Daarom is Puur Homemade ook grijs. Het is de kleur grijs die me rust geeft. Voelt als een basis. Stabiel, echt & puur. Deze kleur past bij mij en is echt 100% Cilla.
Ik maak heel veel zelf in huis. Zit graag achter de naaimachine. Alles op Nienke haar kamer heb ik bv allemaal zelf genaaid. Dus naast Puur Homemade koken, ben ik in wonen ook erg Puur Homemade. Ik kan zomaar laat op de avond bedenken dat ik de tafel ga schilderen. En dan ga ik dat ook doen. Hieronder kun je zien hoe ik woon, ik dacht misschien is dat wel leuk om te zien.

Wonen binnenkijken 1 - Puur HomemadeWonen binnenkijken 3 - Puur HomemadeWonen binnenkijken2 - Puur Homemade

Verheug me op mijn moestuin-dagen

Doordat mijn ‘Buurman’ al zijn moestuin heeft gedaan, voel ik me een beetje schuldig naar mijn moestuin. Ik heb er nog geen tijd voor gehad. Druk met voorbereidingen voor ons Puur Weekend. Dat is komend weekend. Maar volgende week gaat het gebeuren! Dan ga ik aan de gang, samen met mijn moestuin-buurvrouwen die ik dit jaar erbij heb! Super leuk want we kennen elkaar toevallig. Wordt volgens mij een supergezellig jaar! Volgende week zaterdag & zondag ben ik het grootste deel in mijn moestuin te vinden, en gaan we bakken timmeren. Dit jaar wil ik ook fijne bakken. Geeft overzicht en is ordelijk. En voor een ‘Vormpje’ als ik, is dat heel fijn om ook de moestuin een beetje te stijlen. Ik ga dit jaar echt aan de gang met Nienke om zelf leuke bordjes te maken en ook een vogelverschrikker gaat er denk komen. Leuk beetje fröbelen samen met Nienke. Wil je alvast wat inspiratie? Ik heb op pinterset een moestuin-board. Volgende week zeker mijn bevindingen en verslag van mijn moestuindagen.

TIP Zaden-sites

Bolster vind ik echt walhalla, kan niet kiezen. zou zomaar helemaal los kunne gaan, maar eerst maar eens kijken wat ik nog heb.
De nieuwe tuin, Ze hebben hele byzondere groentes

bieten - Puur HomemadeBiet-ananas-wortelsmoothie - Puur Homemade

Making of… van de biet-ananas-wortelsmoothie zien? Klik hier

INGREDIËNTEN Biet-ananas-wortelsmoothie

  • 350 ml water
  • 1/2 ananas schoongemaakt
  • 100 gr wortel
  • 150 gr gekookte bieten
  • 1 cm verse gember

Doe alles in een blender en laat het draaien totdat alles tot een mooie smoothie is.

VARIATIETIP: Je kunt ook i.p.v 350 ml water, 150 ml bloedsinaasappelsap en 200 water doen. En heb je ook nog extra vit. C erin. Dan heb je nog een fris smaakje erbij. Beide geprobeerd & beide lekker.

Bianco Puro

Nienke en ik genieten met volle teugen van de Bianco Puro van Greenyourself. Deze hogesnelheidsblender heeft veel voordelen voor de gezondheid. Het maakt de celwanden van de groentes goed stuk, zoals bij groene smoothies zodat er chlorofyl vrijkomt, wat echt supergezond is. En wat ik ook vind is dat de smoothie echt zo zacht en schuimig wordt dat het ook echt veel lekkerder smaakt. Echt een verschil met bv een smoothie maken met de staafmixer of keukenmachine.Wil je ook zo een Bianco Puro of een andere machine van greenyourself? Klik hier

PUUR HOMEMADE ZONDAG-UIT-TIP met korting!
A.s Zaterdag 16 maart is de Lotusbeurs in Houten. Lijkt me leuk om heen te gaan. Ik heb Puur Weekend dit weekend dus ik kan er niet heen.  Er zijn interessante lezingen en er is van alles te zien en te doen op het gebied van gezondheid en spiritualiteit. Wil je eventueel mijn nieuwe aanwinst in het echt zien? Ook Greenyourself staan op deze beurs met heerlijke Groene Smoothies en een demonstratie van de Bianco hogesnelheidsblenders!

Wil je a.s. zondag 16 maart naar de Lotusbeurs in Houten? Ik mag van GreenYourself een kortingscode geven zodat je via hun kaarten met korting kunt bestellen. Je betaalt geen € 15 aan de kassa maar € 8 als je de kaarten besteld met de GreenYourself kortingscode via www.lotusbeurs.nl. De kortingscode is: Lotus14Y158. Als je kaarten van tevoren koopt via de site, kosten ze geen € 10 maar € 8.

Primeur op de lotusbeurs!

En op de Lotusbeurs heeft GreenYourself een primeur! Een nieuwe Bianco blender de “Primo” voor een heel aantrekkelijke prijs! Kom langs en laat je verrassen!!


Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>