Bieslandse Heerlijkheid: Was ik een boerendochter?

Bieslandse heuvel 27 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 26 - Puur Homemade

Woensdagmiddag was ik samen met Danielle en Alessandra even wezen kijken bij de Bieslandse Heerlijkheid, ter voorbereiding voor ons Puur Weekend. Fantastische plek, waar ik me meteen afvroeg toen ik daar was: ‘Zou ik in een vorig leven een boerendochter geweest zijn?’

Binnenkort is het zo ver. Ons eerste Puur Weekend op deze fantastische locatie. Ik kwam helemaal soort zen thuis. Heerlijk om zo even buiten te zijn. Zo dicht bij de stad eigenlijk, zo een gevoel van rust

Bieslandse heuvel 25 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 24 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 22 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 22 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 2 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 4 - Puur Homemade

Ik vraag het me wel vaker af. Was ik in een vorig leven een boerendochter? Of zelfs boerin. Hetzelfde gevoel wat ik in mijn moestuin heb gevonden, heb ik ook altijd als ik op een boerderij ben of een andere locatie met een landelijk gevoel. Ik heb het ook bv bij De Olmenhorst als ik appels en peren ga plukken. Gewoon het gevoel van puur, rust en vrijheid. Heb gewoon soms lekkerlijk het gevoel dat ik meer adem krijg, meer ruimte voel in mijn hoofd.

I have a dream

Het gevoel van een verre horizon vind ik ook heerlijk. Ik zou bijvoorbeeld geen boerendochter kunnen zijn geweest in de alpen. Hoe fijn ik dat ook vind, ik ben altijd weer blij in Nederland te zijn en fijn de horizon weer te zien. Naast dat ik gek ben van land en gevoel van een horizon, ben ik ook gek op dieren. Het zien van de kippen op deze locatie ‘De Bieslandse Heerlijkheid’ maakte me meteen blij van binnen! Ik liep naar ze toe om ze op de foto te zetten. Meteen werd ik bevangen door een gevoel van geluk. Waande me meteen in een leven, waar ik zou wonen op een boerderij.
Ik word wakker en zie de zon opkomen. Kleed me aan en kom beneden in de boerenkeuken, met van die leuke oude lijstenen tegels op de grond. Zet de ketel voor thee op mijn grote liefde, de AGA en zet de broodbakmachine aan. De katten en de hond komen me meteen begroeten, geef ze eten en ik begeef me vervolgens naar buiten. De zon is aan het opkomen, buiten ligt overal nog een dun laagje dauw. Maak eerst een wandeling in de boomgaard vol appels en peren op het land achter het huis met de hond. Ook de kat loopt gezellig mee. Pluk een paar peren voor de custard met peer als onderdeel van het ontbijt. Bij terugkomst op het erf komt de geur van versgebakken brood al op me af. Ik loop even langs de geitjes en daarna langs de kippen. Ik kijk of ze een paar eitjes hebben gelegd. Tot mijn geluk vind ik twee eitjes, geef de kippen eten en ga terug naar binnen. Binnen is het lekker warm al en hoor de piep van de broodbakmachine. Een heerlijk vergebakken glutenvrij brood is klaar. Ik kook de verse eitjes en ga daarna heerlijk genieten van mijn ontbijt samen met Nienke. Tijd om naar school en het werk te gaan.
Opeens zie ik Danielle en Alessandra staan bij mijn auto, wachtend op mij en realiseer mij, dat ik helemaal even weg was uit mijn leven. Compleet ontspannen, blij en vol energie stap ik in mijn auto, rijden we weg van de Bieslandse Heerlijkheid om naar huis te gaan. Sta hier in de auto nog even bij stil: byzonder toch wat dit met mij doet. Thuiskomen is weer fijn. Heb een fantastisch huis en ben superblij met tuin. Realiseer me ßdat de moestuin me dit gevoel ook geeft. Midden in het leven staan, het gevoel van vrijheid en rust. Puur eten, puur leven.

Bieslandse heuvel 23 - Puur HomemadeBieslandse heerlijkheid 19 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 20 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 17 - Puur Homemade

Dit is een droom die ik al heel lang heb. Een boerderij, maar wel dicht bij de stad. Met van die fantastische leuke luikjes aan de buitenkant bij de ramen. Je bent zo in de stad, maar kunt het ook soms even ontvluchten. Moestuin in mijn achtertuin. Veel buiten, overdag naar het werk in de ‘stad’, in de avond thuis komen in een andere wereld. Bij mooi weer, buiten koken in de buitenkeuken. En dan ook het liefste nog dicht bij de zee. Ik ben veel te vinden op het strand, zowel in de winter als in de zomer. Het oneindige van de horizon, de geur en het geluid van de zee maken mijn hoofd helemaal leeg. Goed het is een droom, en fijn dat dagdromen bestaat. En wie weet… I have a dream

Bieslandse Heerlijkheid

Heerlijk! Over 3 weken ben ik weer bij de Bieslandse Heerlijkheid en wel een heel weekend! Ons eerste Puur Weekend is dan. Ben zo benieuwd en heb er zoveel zin in! En leuk is…de eitjes die we daar gaan eten zijn gewoon daar op het erf gelegd.

In de omgeving

De omgeving is echt fantastisch vind ik. Heb veel kennissen wonen in deze omgeving, dus denk zeker dat ik binnenkort op zondag eens met Nienke ga wandelen in het Bieslandse Bos.

Tegenover de Bieslandse Heerlijkheid is Buitengoed de Uylenburg: De Uylenburg ligt tussen de weilanden, naast het natuurgebied ‘Bieslandse Bos’. Je kunt daar een nachtje slapen in het hotel of in de luxe airstream. Zou ik echt heel leuk vinden om dat een nachtje te gaan doen met Nienke. Lijkt me echt een superervaring. Op het terrein is ook Cafe du Midi daar kun je het hele jaar door terecht voor het ontbijt, de koffie, de lunch, de borrel en het diner. Fijn ook na een wandeling of fietstocht. Hun gerechten zijn bereid met waar mogelijk regionale en/of biologische ingrediënten

Bieslanddagen: In september zijn er altijd de Bieslanddagen. Dit jaar zijn ze op zaterdag 6 en zondag 7 september 2014. Het is een groen, duurzaam & leerzaam evenement. Op verschillende locaties aan de Bieslandseweg en de Noordeindseweg op de grens van Delft en Pijnacker-Nootdorp is er van alles te doen.. Workshops, spelletjes, rondleidingen en een markt. Ik ga dit jaar zeker even een kijkje nemen.

Bieslandse heuvel 16 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 18 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 15 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 14 - Puur Homemade

Extra Data Puur weekenden?

Dit Puur Weekend in de Bieslandse Heerlijkheid zit al vol. Wil je graag ook een keer op een Puur Weekend komen? Hou dan onze facebookpagina’s of websites, Puurhomemade of Pure Food Coaching in de gaten of stuur een mailtje, dan zetten we je op de wachtlijst en houden we je op de hoogte: fijnpuurweekend@gmail.com

Bieslandse heuvel 13 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 10 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 8 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 7 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 6 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 5 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 3 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 1 - Puur Homemade

Het Puur Weekend in de Bieslandse Heerlijkheid wordt mede mogelijk gemaakt door:

logo‘s sponsers Puur Weekend - Puur Homemade


Comments

comments

2 thoughts on “Bieslandse Heerlijkheid: Was ik een boerendochter?

  1. Hoi Cilla, leuk om te lezen wat je allemaal doet! Ik herken mezelf hier volledig in. Ik verblijf op dit moment in Frankrijk op het platteland en heb net als jou een droom om ooit landelijk te kunnen leven. Het maakt je echt gelukkig en puur, zo dicht bij de natuur staan is echt heel fijn! Ik het zelf vorig jaar de studie orthomoleculaire voedingsleer afgerond en vind het leuk om je blog te volgen. Ik ben zelf ook al heel wat jaren volledig home made zodat je weet wat je in lichaam stopt en ben blij dat er steeds meer mensen van zich laten horen die dit ook doen. Mijn website ligt al heel lang stil omdat ik er maar niet aan toe kom deze af te maken, een dezer dagen verwacht ik wel dat ik deze in de lucht kan gooien. Wel grappig om te lezen dat je in je droom het geluid van je broodmachine hoorde, terwijl je net de AGA opgestookt had. Dat brood leg je dan toch in de AGA, hoe heerlijk zou dat wel niet zijn :-) veel succes met jullie weekend! Groetjes Natalie

    • Bedankt voor je leuke lange reactie! En leuk dat je je erin herkent. Je hebt helemaal gelijk! Dit was wel echt zo in mijn dagdroom. Ik denk dat dat komt omdat ik na jaren de broodbakmachine aan het gebruiken ben, door de vragen die ik krijg of het ook in broodbakmachine kan gemaakt. Dus deze is even nu weer in de picture. Maar klopt het kan prima in de AGA;-). Succes met je website. Groeten van Cilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>