Banaan-rodebes-ananas ijs

Banaan-rodebes-ananas ijs

Ijs is in de zomer voor elk kind natuurlijk een genot. En niet alleen voor kinderen maar ook voor ons;-) Ik heb een koemelkallergie dus nam als ik een ijsje nam een raketje of een perenijsje…maar wist natuurlijk dat ik dan ook zondigde omdat het vol suiker zat en ik daar niet goed op reageer. Een perenijsje dacht ook ik dat is dan nog de beste keus, die bestaat uit ook nog peer, maar deze zomer kwam aan het licht dat de perenijsjes eigenlijk geen peer in zich heeft. Ik dacht toen, het is beter dat ik geen ijs meer eet, gewoon. Totdat ik gewezen werd op dit apparaat.

De Yonanas

Wat een uitvinding dit apparaat! De Yonanas. Ben groot fan aan het worden. Ik een handomdraai superlekker ijs van vers fruit, zonder melk en suiker! Zelfs Nienke is nu om. Hier mag je elke dag wel een ijsje van heb ik gezegd. Nou dat heeft ze onthouden. Vandaag Banaan-rodebes-ananas ijs en heeft ze ook het buurmeisje overtuigd dat dit veel lekkerder is dan een witte magnum;-)

Bereiding Banaan-rodebes-ananas ijs

Het enige wat je moet doen is fruit 24 uur van te voren invriezen. Vandaag waren de bananen bij AH in de aanbieding dus heb 10- bananen voor 2 euro! en ze liggen nu even te rijpen en gaan morgen of overmorgen in stukjes in de vriezer. De bananen zijn dan wel niet biologisch maar zelf geloof ik eigenlijk dat je fruit met een dikke schil eigenlijk net zo goed niet biologisch kunt kopen. Ik koop ze natuurlijk als het uitkomt wel biologisch maar soms zijn aanbiedingen wel erg fijn. Gezond eten is gewoon heel duur vind ik maar heb het er graag voor over. De basis voor elk ijs wat je maakt is banaan, mango of ananas. verder kun je elk soort fruit toevoegen. Enige wat je hoeft te doen is het bevroren fruit boven in het apparaat doen en aanzetten en je hebt heerlijk Banaan-rodebes-ananas ijs!


Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>