Amandel-perencake

receptenruil Amandel-perencake 1 - Puur Homemade

Receptenruil februari! Alweer de 4e keer!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de vierde receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de herfstachtige amandel-appelcake waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Het is een amandel-perencake geworden.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Ge-zonder.
Amandel-perencake - Puur Homemade 2Amandel-perencake - Puur Homemade 3
Het oorspronkelijke recept is een herfstachtige amandel-appelcake. Ik eet geen appel, dus ik heb er peer voor gebruikt, en aangezien er bij een peer raspen niet veel overblijft, heb ik er peer in blokjes doorheen gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ie echt verrukkelijk is! Zou echt niet zeggen dat dit zonder gluten en toegevoegde suiker is. Al helemaal niet dat er courgette in zit. Het is zo lekker smeuïg! De amandel-perencake blijft een beetje nattig. Moet zeggen dat ik dat juist echt heel erg lekker vind. Ik denk dat dit ook nog heel lekker is met bv paranoten erdoorheen.

INGREDIËNTEN Amandel-perencake

  • 100 gr amandelmeel
  • 200 gram kokosolie, gesmolten
  • 100 gram dadels (medjoul, ontpit)
  • 2 eieren
  • scheutje citroensap
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje keltisch zeezout
  • 1 theelkaneel
  • 100 gram geraspte courgette
  • 1 peer in blokjes
  • een handje gehakte blanke amandelen

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de eieren, de kokosolie, citroensap en stukken dadel in de keukenmachine, en mix het zo fijn mogelijk.Voeg het amandelmeel met de kaneel, het bakpoeder en het snufje zout toe en mix het nog even. Schep daarna geraspte courgetteen de blokjes peer door het mengel. Bekleed eenbakvorm met bakpapier. Giet het cakemengsel in de vorm. Strooi een handje gehakte amandelen over de perencake en zet de vorm 30 a 40 minuten in de oven. De cake is goed als de  buitenkant bruin is en de binnenkant lichtbruin en een heel klein beetje nat. Je kunt hem zowel warm als koud eten.

TIP:  Leuk om in kleine blokjes te snijden. Of juist in smalle reepjes, ook heel leuk vind ik. Garneer evt met een beetje sukrin melis.
Het ook heerlijk met bijvoorbeeld een beetje warm rood fruit en een schep geitenkwark.

Er doen nog meer bloggers mee met de Receptenruil! Kijk ook eens in de keuken van: Barbara EetCandy in wonderlandDe voedzame keukenEet Paleo, , Eet goed, voel je goedGe-zonderKinderen kunnen prima anders etenOerspronkelijkOerkracht VoedingsadviesPuur en Lekker leven en Pure Food Coaching. Like en share!


Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>