about

moestuinportret cilla 2-Puur Homemadeprei moestuin - Puur Homemadeportret cilla - puur homemade 1moestuinappelsplukkentuinbonen moestuin - puur Homemadeik en nienkeNienke in moestuin - Puur Homemade

Ik ben Cilla, ben 40 jaar. Jarenlang ben ik al bezig met gezond eten maar het bleef moeilijk om vol te houden. Vooral omdat veel mensen je het gevoel geven dat je ‘lastig’ bent. Maar door een aantal gebeurtenissen in mijn leven is de knop definitief om. Ik ben aan het uitvinden gegaan, heb veel gelezen en lees nog steeds. Wat zijn goede combinaties en wat is gezond voor mij? Vanaf nu staan ik en mijn gezondheid op nummer één! Tevens vind ik het leuk om mijn bevindingen en recepten te delen. Mijn motto: ‘Lekker, gezond én mooi om te zien!’. Daarom probeer ik foto’s te maken die meteen al zorgen dat je denkt: dat ga ik maken! In mijn dagelijkse werk ben ik Artdirector en kan het dus niet laten om ook in de foto’s op de vorm te letten en daar een eenheid in te maken. Ooit hoop ik mijn eigen kookboek te maken en uit te geven.

De moestuin

Vorig jaar ben ik ook begonnen met een moestuin. De reacties waren veelal: Ja joh, ook dat er nog bij. Maar ben blij dat ik het heb gedaan, want wordt daar zo blij en gelukkig van! Het helpt me om de dagelijkse rompslomp te vergeten en het hoofd leeg te maken. En ook hier het is gezond en het is ook nog veel lekkerder! Wil op mijn site, facebook en twitter het komende seizoen veel tips gaan geven over zaaien, het verloop van het zaaien en planten de oogst en daarbij de recepten die ik ervan maak.

About Puur Homemade

Puurhomemade is te vinden op facebook, twitter, instagram en op pinterest!

14 thoughts on “about

 1. Hoi Cilla

  Wat een ontzettend leuke en mooie site heb je!
  Het is een genot om er op rond te klikken en je mooie foto’s te zien die me direct doen watertanden.
  De recepten spreken me erg aan, ik hou zelf ook een blog bij en we gebruiken dezelfde producten :). Leuke inspiratie dus!
  Een moestuin staat ook een mijn verlanglijstje dus ik ga je tips zeker in de gaten houden.

  Gezonde groetjes
  Jenny

  • Hoi Jenny, Wat leuk, dank je wel voor het compliment! In februari begin ik afhankelijk van het weer weer aan de voorbereidingen van de moestuin dus dan zal ik daar ook dingen van op mijn facebookpagina laten zien en af en toe een blog. groeten van Cilla

 2. Na je artikel in de Libelle ben ik eigenlijk heel geïnteresseerd geraakt. Ik zoek iets om vol te houden waar ik me ook heel erg goed bij voel, maar waar ik ook nog bij mag snoepen. Ik hoop snel wat basisartikelen te kunnen aanschaffen. Jammer dat gezondere artikelen altijd wat prijziger zijn.
  Ik hoop veel recepten van je te kunnen lezen waar ik dan ook weer door geïnspireerd raak!
  Je hebt ook een mooie site , alles is duidelijk te vinden! Hier word ik nou vrolijk van! Succes.

  • Hoi Daphne,
   Wat een superleuk bericht! Snoepen op deze manier is gewoon ook beetje gezond zeg ik vaak. Een clafoutis bv is zo makkelijk te maken en heeft alleen banaan, amandelmeel en vanille en ei als ingrediënten. Ik denk soms, nou ik kan makkelijk nog een stukje nemen. Ben zelf erg aan het experimenteren gegaan ook rond de feestdagen afgelopen jaar, want dat is toch altijd wel lastig. Iets te snoepen is gewoon ook fijn en gezellig. Afgelopen jaar heb ik heerlijk chocolade gemaakt, koekjes en zelfs een tulband en kerstbrood wat echt heerlijk was. Hoop dat ik je kan inspireren en als je vragen hebt dan kun je me altijd mailen, of een bericht sturen op eventueel facebook. Blij dat je hier vrolijk van wordt. Ik ook om dit te maken en ook door dit soort reacties! Dank je wel. Jij ook succes.

 3. Hoi Cilla,

  Wat leuk om een kijkje te nemen op je eigen website. Ik was al onder de indruk van je stukjes in Libelle, ook omdat ik mezelf herkende in het proces. Mooi dat je doorgezet hebt. Je ziet dat je er gelukkiger van wordt.
  Veel succes met het realiseren van je ultieme wens.. Als je boek er komt heb je er bij deze al een van verkocht:-)

  Mirjam

  • Hoi Mirjam,

   Leuk om te horen dat je mijn stukjes in libelle leuk vond. Wordt er zeker gelukkiger van en ik ben ook blij dat ik heb doorgezet om een site te gaan bouwen en mijn ervaringen te gaan delen. De positieve reacties op mijn site en facebook doen me goed. Op het moment dat mijn kookboek gaat uitkomen dan laat ik dat zeker weten. Wanneer dat weet ik nog niet, maar wil heel graag mijn wens doen uitkomen. Het doe het natuurlijk naast mijn werk dus het gaat daardoor iets langer duren;-)

   Groeten van Cilla

 4. Zag de reportage in LIbelle van je huis (mooi!) en dat je deze site hebt. Ben meteen gaan kijken, want ik herinnerde me een recept dat je in een oudere Libelle had gegeven. Was ik vergeten uit te scheuren, bovendien gaan de Libelles naar een buurvrouw, ook niet leuk als er pagna’s uit zijn.
  Maar nu heb ik je blog: wat ziet-ie er prachtig uit! En wat een te gekke recepten heb je! Wordt er helemaal blij van! Over een paar maanden ga ik stoppen met werken (pensioen!) en dan heb ik alle tijd om lekkere dingente gaan maken. Juist omdat je gezonde versies hebt, is het zo leuk. Ik ben namelijk ook al een jaar gezond aan het leven (20 kilo kwijt, hoi!) dus ik wil dan niet opeens mezelf volstoppen met zoete zooi. Met jouw recepten gaat dat vast wel lukken: gezond én lekker!

  Dankjewel!

  Joki

  • Hoi Joki!

   Wat leuk om via deze weg iets van je te horen! Bedankt voor je superleuke bericht. En wat goed dat je zoveel bent afgevallen. Wat een fijn vooruitzicht zeg over een paar maanden met pensioen. Succes en hopelijk blijf je me volgen. Heb ook een puur Homemade facebook, misschien vind je dat ook leuk. daar post ik ook extra dingen en varianten en veel smoothies.

   groeten van Cilla

 5. Hoi Cilla!
  Wat een prachtige website! Echt heel inspirerend :)
  Heb je ook een nieuwsbrief of wekelijkse email ofzo waarin je nieuwe posts staan waarvoor ik me kan aanmelden? Of werk je alleen via pinterest en fb?
  Keep up the good work and cooking!
  Susanne

  • Beste susanne,

   De nieuwsbrief ben ik nog niet aan toegekomen. Ik wil namelijk dat de nieuwsbrief ook er dan leuk uit ziet qua vorm. Ik heb er nog even geen tijd voor gehad, maar staat wel hoog op mijn lijstje om te maken.

   groeten van cilla

 6. Hallo Cilla,

  Jaren geleden waren we balletmaatjes en huppelden we samen vol enthousiasme rond in de Haarlemse schouwburg. Inmiddels ben ik al meer dan 15 jaar professioneel met ‘eten’ bezig en kwam daarom op je site terecht. Wat is ‘ie’ mooi! Leuk vormgegeven, prachtige foto’s en aanstekelijk beschreven recepten. Persoonlijk heb ik ook mijn eetwijze moeten aanpassen, want het ‘Westerse dieet’ eiste na 40 jaar ook bij mij zijn tol. Hoewel we misschien nooit meer zo soepel energiek worden als de balletmeisjes van toen, heb ik een hoop energie en levenskracht weer terug gewonnen. Jouw blog biedt mij weer heel veel extra leuke, lekkere eetinspiratie! Dankjewel.

  Liefs, Marielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>