Aardbeien-custard

aardbeiencustard

Joehoe! Het is weer Zondag custarddag dus vandaag weer een nieuwe variant.Ik had drie dozen biologische aardbeien nog gekocht bij mijn biologische boertje dus dacht daar moet ik wat mee. Dus vandaag aardbeien-custard als nieuwe variant erbij.

De aardbeien lopen af…maar zolang het kan moet ik er hier nog even van genieten. Ik heb al meerder varianten op de custard gemaakt, die ja allemaal hier vind onder het tapje ontbijt.

INGREDIËNTEN Aardbeien-custard

  • 1 banaan
  • 3 eierdooiers
  • 6 aardbeien

Bereiding: Zet de banaan en aardbeien in stukjes met de 3 eierdooiers op het vuur. Maak met de staafmixer er een emulsie van. Laat het geheel al roerende 8 min pruttelen op laag vuur.  Je zult zien dat het steeds iets dikker gaat worden. Kunt het warm eten maar ook laten afkoelen. Is erg afhankelijk van wat je lekker vind. Ik vond het persoonlijk lauw superlekker! Koud is het ook superlekker!

TIP: Garneer de aardbeien-custard met een aardbei en je hebt een goed vullend ontbijt of een heerlijke lunch.


Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>